Bongonda verlaat Racing Genk, Nice staakt jacht op Amuzu

Sport | De zomermaanden zijn synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht zou de huidige transferperiode weleens een hele drukke kunnen worden. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Theo Bongonda heeft Racing Genk vaarwel gezegd en zich, zoals verwacht, aangesloten bij Cadiz. De Spaanse eersteklasser heeft 2 miljoen euro neergeteld voor de 26-jarige Belgisch-Congolees. De Limburgers bedongen ook 25% van het bedrag op zijn toekomstige verkoop.

Club Brugge is nog niet klaar met zijn zomermercato. Naar verluidt is blauw-zwart dichtbij de komst van verdedigende middenvelder Raphael Onyedika van het Deense Midtjylland. Volgens Het Nieuwsblad is er een akkoord bereikt voor 9 miljoen euro.

Everton roert zich

Op het internationale front heeft Nicolas Nkounkou, voormalig Standard-speler, zijn contract bij Everton verlengd, alvorens te worden uitgeleend aan Cardiff City. The Toffees maakten van de gelegenheid gebruik om het gerucht te ontkrachten dat Chelsea 60 miljoen euro had geboden voor hun goudhaantje Anthony Gordon. Neal Maupay, actief bij Brighton, ondergaat een medische keuring op Goodison Park.

In de Ligue 1 tot slot staat OGC Nice naar verluidt op het punt hun jacht op Francis Amuzu te staken. Volgens de Franse pers zijn de Aiglons nu geïnteresseerd in Sofiane Diop, aanvallende middenvelder van AS Monaco.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top