Slipknot en James Blake: dit is wat je kan verwachten op de tweede dag van Pukkelpop

Muziek | Na een opwarmdagje gaat deze vrijdag Pukkelpop écht van start met de aankomst van een reeks gerenommeerde artiesten op de MainStage. Proximus Pickx bezorgt je een overzicht van wat je vrijdag in Kiewit te wachten staat.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Om de tweede dag van Pukkelpop in stijl te beginnen, raden we je aan om 14u in de Club een concert mee te pikken van Follow Coves. Australiërs Ryan Henderson en Matt Carins tonen zich daar waardige vertegenwoordigers van de indiefolkscene. Hun debuutalbum 'Moments' doet denken aan een ander legendarisch duo, Simon & Garfunkel, en zit vol nummers met akoestische muziek en vocale harmonieën. Hun grootste hits 'The Woods' en 'These Memories' zijn al tientallen miljoenen keren bekeken op YouTube.  

Daarna gaat het naar het Castellopodium waar Pitou om 15u35 zal optreden. De Britse krant The Independent noemde deze Nederlandse zangeres met haar bedwelmende folkpop "een van de meest opvallende stemmen van 2017". Om een idee te krijgen van haar stijl, raden we je aan te luisteren naar haar hit 'Debt Of A Lover'.

Om 17u05 is het op het Clubpodium de beurt aan de rebellen van The Haunted Youth met hun psychpop. De Hasseltse band werd opgericht door Joachim Liebens, die uitlegt dat zijn muziek bedoeld is voor "alle verwarde tieners die alleen op het schoolplein ronddwalen en nergens heen kunnen". Na Dour in vuur en vlam te hebben gezet, zal The Haunted Youth het Pukkelpop-publiek zeker weten te bekoren. Lees zeker ook ons interview met Joachim Liebens!

Headliners

James Blake zal om 21u30 uur optreden op het Marqueepodium. De stijl van de Brit, die beschouwd wordt als de "golden boy" van de hedendaagse pop, is onmiskenbaar uniek. Hij slaagt erin om gemakkelijk toegankelijke elektronische muziek te maken en heeft veel artiesten beïnvloed, zoals Moses Summey en Frank Ocean. Voor zijn nieuwste meesterwerk 'Friends That Break Your Heart' doet hij een beroep op zijn uitgebreide adresboek: zo werkt hij samen met RZA, Monica Martin, J.I.D, SwaVay en Finneas (de broer van Billie Eilish). Luister zeker naar 'Famous Last Words' om een idee te krijgen wat Blake in petto heeft!

Om 22u30 zal een van de bands die de metalscene al meer dan 20 jaar beheerst de MainStage in vuur en vlam zetten: Slipknot. De voortreffelijke mix van alternatieve metal, Marilyn Manson-achtige neo-shock en rap metal heeft Slipknot tot een van de grootste namen in de metalscene gemaakt. Hun palmares is indrukwekkend: meer dan 30 miljoen verkochte platen en meer dan 2,5 miljard views op YouTube. Nummers die je zeker van hen moet hebben gehoord, zijn 'Before I Forget' en 'Duality'. 

En voor de electro-fans zijn er nog enkele hoogtepunten met Goose om 23u in de Dance Hall, gevolgd door Vitalic om middernacht in de Marquee. Daarna belooft het live-optreden van de Australische band Pendulum de Dance Hall vanaf 00u55 weer in beweging te krijgen zoals het hoort. 

Beleef Pukkelpop live vanaf de eerste rij met Pickx gedurende de hele festivalzomer. Bekijk alle concerten tussen 18 en 21 augustus op Pickx.be! Of volg het feestgedruis 's avonds via de app of op Pickx Live (kanaal 11). Download de app voor Android en Apple hier.

Beleef Pukkelpop live via deze streamlink!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top