Pukkelpop pakt uit met vierdelige dosis dromerige psychedelica

Pukkelpop | Vanaf morgen staat de weide van Kiewit weer eivol voor vier dagen festivalplezier genaamd Pukkelpop. Op de eclectische affiche van dat festival vindt iedereen zijn gading, maar voor de fans van dromerige en psychedelische rock zullen vier namen zeker op de radar staan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Haunted Youth

Al dertig jaar lang weet Pukkelpop met een grote mengeling aan muziekstijlen heel wat Belgische festivalgangers te verrassen. Of je nu komt voor de levende legendes of om nieuwe muziek te ontdekken, het festival stelt niet teleur. En hoewel een aantal artiesten dit jaar moesten afzeggen (King Gizzard & The Lizard Wizard, Limp Bizkit, Madison Beer…) ziet de affiche er dit jaar weer zeer aanlokkelijk uit. Met name voor fans van indierock die je in hogere sferen brengt.

Zo is er onze vaderlandse The Haunted Youth, die je meeneemt naar de jaren 90 met zijn nauwgezet gesculpteerde synths en gitaarriffs. Na de release van hun eerste nummer, ‘Teen Rebel’, ging het alleen maar harder voor Joachim Liebens en de zijnen. Het afgelopen jaar overtroffen ze zichzelf steeds opnieuw met ‘Coming Home’, ‘Gone’, ‘Broken’… Pukkelpop mocht niet ontbreken in de festivalzomer van de band. Op vrijdag 19 augustus staan ze om 17u in de Club.

Tame Impala

In zijn interview met Proximus Pickx, net voor zijn optreden in Dour, zei Joachim Liebens dat hij vijf jaar lang elke dag naar Tame Impala luisterde. Hij hield van de introspectieve teksten en wilde die ook in zijn eigen muziek gebruiken. Het is dus geen toeval dat The Haunted Youth ook qua geluid wel wat heeft van deze Australische muziekgroep.

Tame Impala is een van de aanvoerders van de affiche dit jaar. Heel wat festivalgangers zullen speciaal voor hun trippy groove afzakken naar Pukkelpop. Kevin Parker en de zijnen zijn intussen vaste waarden op Pukkelpop, want ze stonden er al in 2010 en 2019. Die shows waren telkens een schot in de roos, dus een uitnodiging voor de editie van 2022 mocht niet uitblijven. Ze komen nog maar eens tonen waarom zij de crème van de alternatieve muziek vormen. Verwacht je aan tal van hits uit de nieuwste worp ‘The Slow Rush’. Tame Impala treedt op zaterdag 20 augustus om 22u40 op op de Main Stage.

DIIV

Als je houdt van het geluid van The Haunted Youth, zijn we wel zeker dat de Amerikaanse band DIIV je ook zal kunnen bekoren met hun shoegaze en postpunk. De New Yorkse band bestaat tien jaar en ontwikkelde in die tijd een ijzersterke reputatie in de onafhankelijke rockscene. De groep achter Zachary Cole Smith doet enerzijds de grunge van de jaren 90 herleven op een intelligente manier en speelt anderzijds met britpop en psychedelische zweverigheid. Veel van de nummers van DIIV gaan over het gebruiken van bedwelmende middelen. Hun tweede album ‘Is the Is Are’ gaat grotendeels over hoe Cole Smith steeds meer verslaafd raakte en in de dieperik belandde. Het derde, ‘Deceiver’, dat in 2019 verscheen, gaat dan weer over hoe hij die verslaving van zich af wist te schudden. Afspraak op zondag om 18u50 in de Club!

Al-Qasar

Wat krijg je als je die psychedelische rock in een Oosters jasje steekt? Al-Qasar! Als een mengeling van Oosterse traditionele muziek en indierock je als muziek in de oren klinkt, dan kunnen we deze band warm aanbevelen. Het Frans-Egyptische-Algerijns-Marokkaans-Amerikaanse project begon in 2018 als een hommage aan de psych-pop van het Midden-Oosten uit de jaren 60 en 70. Het duo van Thomas Attar Bellier en Jaouad El Garouge neemt ons met Arabisch gezang boven garagerock en traditionele instrumenten naast gitaren en drums, mee naar de Sahara. We horen hints van The Beatles, The Rolling Stones, The Doors en Jimi Hendrix. In September komt hun volgende album uit en als teaser verscheen al het nummer ‘Awal’, een samenwerking met niemand minder dan Lee Ranaldo van Sonic Youth. Al-Qasar speelt op zaterdag om 13u55 in de Club.

Beleef Pukkelpop live vanop de eerste rij dankzij Pickx gedurende de hele festivalzomer. Je kan tussen 18 en 21 augustus alle concerten terugvinden op Pickx.be! Of volg het feestgedruis ‘s avonds via de app of op Pickx Live (zender 11). Download de app hier voor Android en Apple.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top