Vlam in de pan op de eerste dag van Pukkelpop

Pukkelpop | De eerste dag van Pukkelpop mag dan een opwarmertje zijn – de Main Stage is nog niet open – maar toch is de affiche niet te versmaden. Pickx gidst je doorheen de donderdag op Pukkelpop met een overzicht van de line-up.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie op tijd zijn tent heeft opgezet en op de festivalweide geraakt, kan om 18u in de Club een ontdekking doen met de eigenzinnige pop van Willy Organ. Wie bij de term “Vlaams levenslied” ineen krimpt, moet Willy Organ eens opzetten om te horen dat het genre heus niet alleen Will Tura beslaat.

Op donderdag staat een hoop kwalitatieve hiphop geprogrammeerd, te beginnen met de Biggie van Lummen, DIKKE (18u40 in Dance Hall). Wie daarna graag de hele dag in de hiphopsferen vertoeft, kan naar de Boiler Room afzakken voor de sets van Hyalyte en Jewels, om tegen 21u15 terug aan de Dance Hall te staan voor de onnavolgbare Coely. Haar comeback is er eentje met veel gepaste bombarie geworden. She’s back like she never left, en dat komt ze bewijzen op Pukkelpop.

Nog meer hiphop vinden de fans om 21u55 in de Club met Yong Yello, de Antwerpse songmeister die de grote en kleine kanten van het leven bezingt in zijn debuutplaat ‘Marcel en het magnetisme van de goot’. Daarna mogen hiphopfans zich reppen naar de Dance Hall, want om 22u55 staat ’s lands sterkste hiphopcollectief STIKSTOF er klaar om de vlam in de pan te steken. Wie dan nog geen genoeg heeft van de vaderlandse rap, kan afkoelen met de dansbare beats van Chibi Ichigo (1u10 in de Club).

Geen hiphop?

Maar wat als hiphop niet je ding is? Dan is er een geheel ander parcours dat je op de eerste dag van Pukkelpop kan afleggen. Om 19u05 staat het trio High Hi in de Club met hun funky indiepop. Voor Nederlandstalige girlpower ga je daarna om 19u50 naar de Dance Hall voor Froukje; wie liever een Belgische, Engelstalige vrouwelijke furie hoort, kan om 20u25 terecht in de Club voor Sylvie Kreusch – intussen een vaste waarde op elk Vlaams festival.

Fans van stevige, rechtdoorzee rock moeten om 23u35 naar de Club, want dan spele The Sore Losers er de pannen van het dak. Zij reizen deze zomer weer heel Europa af om hun aanstekelijke rock-‘n-roll te verspreiden en dan mag een stopje op Pukkelpop uiteraard niet ontbreken. Om af te sluiten kunnen gitaarfanaten helemaal los gaan op een Nederlandse legende: de Heideroosjes. Vanaf 0u35 zullen voor de Dance Hall ongetwijfeld een paar stevige moshpits ontstaan.

Beleef Pukkelpop live vanop de eerste rij dankzij Pickx gedurende de hele festivalzomer. Je kan tussen 18 en 21 augustus alle concerten terugvinden op Pickx.be! Of volg het feestgedruis ‘s avonds via de app of op Pickx Live (zender 11). Download de app hier voor Android en Apple.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top