Pickx @ the festivals: Tame Impala dealt in psychedelische dromen op Pukkelpop

Pukkelpop | Op zaterdag 20 augustus bestijgt Tame Impala de Main Stage van het Pukkelpopfestival. Kevin Parker en de zijnen zullen de festivalgangers laten dansen op hun psychedelische klanken, een aanstekelijke blend van rock en pop. Proximus Pickx werpt een blik op de carrière van het pophitfenomeen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De songs van Tame Impala zijn stuk voor stuk trips. Van 'The Less I Know The Better' over 'Let It Happen' tot 'Feels Like We Only Go Backwards': de hits brengen ons in vervoering, zowel door de melodie als door de teksten. De stem van Kevin Parker, zacht en echoënd, draagt bij aan dit zweverige gevoel.

Een stijl waar de Australiër in de loop der jaren aan heeft gewerkt. Zijn verhaal begon in 2005, toen hij de band Dee Dee Dums uit de grond stampte. Pas in 2007 werd de groep 'Tame Impala' gedoopt, maar de psychedelische invloeden van de jaren 70 zijn er altijd geweest. De frontman omschrijft hun unieke stijl als “dromerige psychedelische grooverock”. De toon is gezet!

Het debuutalbum van Tame Impala, 'Innerspeaker', landde in 2010. Tame Impala was al doorgebroken in Australië en stond nu in de internationale schijnwerpers, met name met de release van 'Lonerism' in 2012. Dit tweede album werd overladen met prijzen en katapulteerde de band naar internationale tournees en erkenning.


Een psychedelische droom

De nummers van de band zijn te horen geweest in tv-series en weerklonken op een van 's werelds grootste festivals, Coachella. Tame Impala sleepte in 2013 zelfs een Grammy-nominatie in de wacht voor Best Alternative Music Album, een bevestiging van het totaal onconventionele muzikale project van de band.

Sindsdien zijn er nog twee studioalbums verschenen: 'Currents' en 'The Slow Rush'. Deze laatste bevat de hit 'The Less I Know The Better', een van de meest beluisterde nummers van Tame Impala tot op de dag van vandaag. Kevin Parker heeft een grote fanbase opgebouwd, die hij veroverde met de droom die hij zowel op het podium als in de studio verklankt. Het lijdt geen twijfel dat de band festivalgangers naar een ander universum brengt.

Met hun Pukkelpop-concert is Tame Impala overigens niet aan zijn proefstuk toe: de band stond in 2010 al eens op de planken in Kiewit. Kevin Parker en co. keerden terug in 2019 als een volwassen wereldband. Anno 2022 is Tame Impala voer voor festivalgangers die op zoek zijn naar betovering, vervoering en het nirwana.

Tame Impala treedt op zaterdag 20 augustus om 22u40 op op de Main Stage van Pukkelpop.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top