Pickx @ the festivals: Tiësto, Hardwell of Martin Garrix, met wie sluit je een Tomorrowland-dag af?

Festivals | Het derde weekend van Tomorrowland begint, maar alweer staan festivalgangers voor enkele cruciale dilemma’s. Op vrijdag 29 juli staan drie grote namen op de Mainstage en The Library om de eerste dag van het weekend af te sluiten: Tiësto, Martin Garrix en Hardwell. Proximus Pickx helpt je kiezen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdagavond staan drie kleppers van namen tegelijk geprogrammeerd op Tomorrowland. Tiësto begint om 22u50 aan zijn set op de Mainstage waar hij vanaf 23u50 vergezeld wordt door Hardwell. Tegelijk staat op het naburige podium, The Library, de dj Martin Garrix een exclusieve set van twee uur te spelen. Het wordt in elk geval een honderd procent Nederlandse avond en eender welk podium je kiest, staat je gegarandeerd een feestje te wachten. Toch wordt het een moeilijke keuze.

Tiësto of Garrix?

Het eerste dilemma is duidelijk: kies je voor een legende, de gewezen beste dj ter wereld of ga je liever naar een van de jongste dj’s die de wereld wist te veroveren? Beide platendraaiers begeven zich in de werelden van elektro en house, maar ze drukken er elk hun specifieke stempels op. Beide dj’s zijn altijd goed voor een flink feestje en een spektakel dat een ommetje waard is. Tiësto zou een makkelijke aanrader zijn. De intussen al 53-jarige dj lijkt nog niet klaar te zijn om zijn mengpaneel aan de haak te hangen, maar hem live aan het werk zien zal vroeg of laat niet meer mogelijk zijn. De 26-jarige Martin Garrix is dan weer alomtegenwoordig, en dat zal waarschijnlijk nog vele jaren zo blijven.

Martin Garrix heeft wel een ongeëvenaarde energie en zal The Library naar ongekende hoogten weten te spelen. En halverwege kan je altijd nog verkassen naar de Mainstage als je graag de finaleshow met Hardwell zou zien. Maar die show zal vast heel wat volk lokken, dus tenzij je ergens achteraan wil staan aanschuiven, kan je misschien maar beter eerst naar (verdiende) vaste waarde Tiësto gaan kijken.

Garrix of Hardwell

Dat brengt ons naadloos bij de tweede harde keuze van de avond. Sluit je je Tomorrowland-dag af met Hardwell of met Garrix? Beide Nederlanders zijn veteranen als het aankomt op een festival met een feestje afsluiten. Hardwell werkt dit jaar aan zijn grote comeback na vier jaar afwezigheid in de scene. Bij hem zit je dus zeker goed voor een verrassing. Hij begeeft zich meer in de techno- en futere rave-sfeer met een herkenbaar vleugje hardstyle. Hij is ambitieus, zoveel is zeker. En als we zijn palmares mogen geloven, heeft hij zeker de capaciteit om een dagje Tomorrowland in stijl af te sluiten. Als je maar één dag op het festival bent, raden we zeker aan om dit uitbundige feestje aan de Mainstage mee te pikken.

Maar als de nieuwe stijl van Hardwell je ding niet is of als je het hele weekend blijft plakken en dus nog wel eens de kans zal krijgen om aan de Mainstage te staan dansen, is de set van Martin Garrix ook een absolute aanrader. Hij zal een mengeling van zijn grote hits brengen met een onnavolgbaar enthousiasme, een show die eigenlijk de Mainstage waard is – en op de eerste twee weekends ook op dat grote podium stond. Wat je ook doet, een foute keuze bestaat niet.

Tiësto staat om 22u50 op de Mainstage, Martin Garrix om 23u op The Library en Hardwell om 23u50 op de Mainstage.

Beleef Tomorrowland live vanop de eerste rij dankzij Pickx gedurende de hele festivalzomer. Je kan tussen 15 en 31 juli alle beschikbare concerten terugvinden op Pickx.be. Of volg het 's avonds vanaf 18 u verder via de app of op Pickx Live (zender 11).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top