Pickx @ the festivals: wanneer disco Tomorrowland infiltreert

Festivals | Op Tomorrowland zijn een pak verschillende genres vertegenwoordigd. Zo sluipt er steeds meer disco binnen op het dansfestijn, een genre dat bij veel feestvierders ongetwijfeld de dansbenen doet jeuken. Een overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Duitser Purple Disco Machine staat zondag van 16u30 tot 17u30 op de MainStage van Tomorrowland. Zoals zijn naam al doet vermoeden, vermengt hij disco – ook in de moderne nu-vorm – met elektronische beats. Het genre stamt uit de jaren 70, toen het door de ene geliefd en door de andere gehaat werd, maar lijkt nu steeds meer een unaniem positieve reactie te krijgen. Voorbeeld bij uitstek is Eric Prydz, die altijd een visueel spectaculaire show voorziet, en van disco house zijn dagelijks brood heeft gemaakt. Hij staat komende vrijdag op het Freedom-podium om 23u15.

Henri PFR maakt gretig gebruik

Ook andere artiesten lijken steeds meer een geluid te ontwikkelen dat op disco gebaseerd is. Dat gaat van karakteristieke synths tot het gebruik van samples uit de jaren 70 en 80. Henri PFR heeft voor zijn hit ‘The Feeling’ met Gabry Ponte bijvoorbeeld gebruik gemaakt van samples uit het nummer ‘Girls Just Wanna Have Fun’ van Cindy Lauper. Kwestie van ons terug te flitsen naar de vorige eeuw.

Daarnaast kan je op het tweede weekend van Tomorrowland opnieuw genieten van het beste dat de wereld van de elektronische muziek te bieden heeft. Lost Frequencies, Armin Van Buuren en Steve Aoki maken vrijdag het mooie weer. Tiësto, Dimitri Vegas & Like Mike en Marshmello zijn de grootste namen op zaterdag – naast natuurlijk onze eigen Charlotte de Witte. Alesso, Afrojack, Sunnery James & Ryan Marcano en Martin Garrix mogen zondag het weekend in schoonheid afsluiten.

Beleef Tomorrowland live vanop de eerste rij dankzij Pickx gedurende de hele festivalzomer. Je kan tussen 15 en 31 juli alle beschikbare concerten terugvinden op Pickx.be. Of volg het 's avonds vanaf 18 u verder via de app of op Pickx Live (zender 11).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top