‘Way Too Nice’, de persoonlijke debuutplaat van rijzende r&b-ster Lyna

Muziek | Met singles als ‘Win’ en ‘Superstar’ kregen haar fans al enkele voorsmaakjes, maar nu is de eerste langspeler van “Moroccan Princess” Lyna in zijn geheel te beluisteren. Het is een persoonlijke plaat geworden vol old- en newschool r&b over een turbulente periode in haar leven. “Ik had veel te vertellen”, vertrouwt ze Proximus Pickx toe.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lyna werd ontdekt tijdens ‘The Voice van Vlaanderen’ in 2016 en timmerde sindsdien aan haar weg naar de top van de Vlaamse r&b-scene. Met amper 23 lentes op de teller heeft het jonge zangtalent al enkele mijlpalen op haar naam staan, van de eerste single ‘Smoke’ in 2018 tot de deluxe-EP ‘Lemon Haze’ in 2020. Nu is daar een nieuwe mijlpaal bijgekomen, want het eerste volledige album is een feit. “Dat wil ik al een lange tijd, ik heb er lang naartoe gewerkt”, zegt de zangeres.

In dat nieuwe album verkent Lyna een nieuwe kant van zichzelf. “De plaat is veel volwassener dan mijn vorige EP”, vertelt ze. “Het gaat over gebroken harten, verloren zelfvertrouwen, problemen met familie en vrienden … Allemaal dingen waar ik de afgelopen maanden mee heb geworsteld. De nummers zijn eerlijker dan andere singles die ik al heb uitgebracht. En er zit meer oldschool r&b in dan in de vorige projecten.”

Het album kwam in de afgelopen acht maanden tot stand, een turbulente periode voor Lyna. “Daarvoor had ik managers, maar zij hebben me laten vallen. Ze zijn met al mijn werk gaan lopen, alle nummers waar ik vier jaar lang hard aan heb gewerkt. Ik vertrouwde hen en ineens namen ze mijn passie af. Al sinds mijn 15de ben ik bezig met muziek en altijd heb ik managers gehad. Ineens stond ik er alleen voor. Dat was wel even slikken”, zegt ze.

Therapie

In het album is dan ook een stevige middelvinger te horen naar hen. “Ze hadden gehoopt dat ik in een zwart gat zou vallen, maar we zijn tien keer harder teruggekeerd. Hier is het album en ik ben er trots op. Het nummer ‘Win’ bijvoorbeeld gaat deels over wat er met de managers gebeurd is. Muziek is een beetje therapie voor me, het helpt me vooruit.”

Het nieuwe album heet ‘Way Too Nice’ en dat is een verwijzing naar hoe Lyna zichzelf ziet. “Ik ben echt te lief geweest. Ik ben heel gepassioneerd, ik houd van muziek en van op een podium staan en er zijn mensen die daar misbruik van willen maken. Ik heb lang mijn ogen dicht gehad, maar nu ben ik wakker geworden. Nu besef ik dat ik te braaf ben geweest. Ik ben nu klaar om alles aan te pakken.”

Win’ en de bijbehorende zwoele videoclip werden gelanceerd in september als voorsmaakje voor het nieuwe album. Deze maand kwam daar een al even sensuele videoclip bij voor het nummer ‘Superstar’. “Ik zie heel graag videoclips, dus het is erg belangrijk voor me dat die er goed uitzien”, aldus Lyna. “Ik maak ze samen met Raia Maria-Laura. We hebben een heel goede band en zijn een fantastisch team. Onze creatieve geesten matchen perfect. Ik ben echt trots op de video’s.”


Op het nieuwe album zingt Lyna dus frustraties van zich af en zet ze zichzelf neer als een nieuwe, sterkere en zelfstandigere zangeres. Maar er is ook plaats voor enkele bangers, voor wie vooral los wil gaan op haar beats. Er zijn invloeden te horen van oldschool-artiesten als Toni Braxton en Brany, maar net zo goed van nieuwere artiesten als Doja Cat. “Het is echt een mix geworden tussen oud en nieuw”, volgens Lyna.

'Way Too Nice' ligt nu in de rekken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top