Muzikanten met een passie voor fotografie in ‘Fresh Music’

Muziek |

Elke week brengt ‘Fresh Music’ je weer op de hoogte van de laatste nieuwtjes in de muziekwereld. In de aflevering van deze week besteden we ook wat aandacht aan muzikanten die net zo goed met een fototoestel overweg kunnen als met hun stem of instrument.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Seal

De Britse zanger Seal is al jaren gefascineerd door fotografie. Hij is ambassadeur voor cameramerken als Leica, en dat is op het lijf geschreven van deze gepassioneerde amateurfotograaf. Volgens hem biedt fotografie een kans om even stil ste staan bij de dingen en te leven in het nu, in tegenstelling tot muziek. Niet slecht gezien van de bekende zanger van ‘Kiss From a Rose’.

Bryan May

Deze had je hier vast niet verwacht. Maar de gitarist van de legendarische rockgroep Queen heeft wel degelijk een grote passie: hij is geobsedeerd door stereoscopie, een manier om 3D-beelden vast te leggen die al in Victoriaans Engeland werd uitgevonden. De gitarist verzamelt zijn hele leven oude stereoscopische beelden en heeft zich er ook toe gewijd om zijn eigen beelden te maken, die onlangs in een boek gepubliceerd zijn. Hij heeft zelfs een apparaat in zakformaat ontwikkelt waarmee je de 3D-beelden in volle glorie kan bekijken.

Lenny Kravitz

Deze zanger/gitarist is waarschijnlijk nog de grootste fotografieliefhebber van deze lijst. Lenny Kravitz is ook verbonden aan het merk Leica. In samenwerking met hen bracht hij al twee limited edition fototoestellen uit die helemaal door hem ontworpen waren. Net als met zijn muziek, reisde Kravitz al de wereld rond om zijn foto’s tentoon te stellen. Hij publiceerde ook al meerdere fotografieboeken. Een mens vraagt zich af hoe hij nog de tijd vindt om muziek te maken.

Ontdek ‘Fresh Music’ op zaterdag 18 december om 19u op Pickx+ (zender 13). Woon je in Brussel en beschik je over het Nederlandse tv-pakket? Dan vind je Pickx+ op zender 263. Ontdek het volledig aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘All Stars’ van Proximus Pickx! Voor meer info kan je terecht op onze site.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top