Chelsea hoopt nieuw boegbeeld te vinden bij West Ham United

Sport | Chelsea speelt dit seizoen volop voor mee de Engelse landstitel, maar de club blijft uiteraard uitkijken naar versterking. The Blues denken daarbij aan Declan Rice van West Ham United. Chelsea heeft goede herinneringen aan transfers bij The Hammers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Declan Rice is al jaren een sterkhouder op het middenveld van West Ham United. Hij kwam op zijn vijftiende bij de club terecht, nadat hij als jeugdspeler werd doorgestuurd door… Chelsea. Afgelopen zomer deed Chelsea, net als Manchester United, al een poging om hem terug te halen maar zijn prijskaartje van 100 miljoen euro was te hoog. Ondertussen is hij een vaste waarde in de selectie van Engeland en is Rice op zijn 22ste uitgegroeid tot één van de betere middenvelders in de Premier League. Bij Chelsea zouden ze hem graag terug in de armen sluiten om er zo jarenlang het middenveld te leiden.

Frank Lampard

Chelsea gaat graag winkelen bij West Ham United. Tien jaar geleden deed het één van zijn beste ingaande transfers ooit uit de clubgeschiedenis. Het wist Frank Lampard voor 12 miljoen euro aan te trekken. De toen 23-jarige middenvelder kende een moeilijke periode, want zijn nonkel Harry Redknapp en zijn vader Frank Lampard Senior waren in die periode trainer en assistent-trainer bij West Ham United. Hij was vaak de gebeten hond bij de fans, maar Lampard haalde bij Chelsea zijn gram.

Hij groeide er uit tot een clublegende en één van de betere middenvelders die Engeland ooit heeft gehad. Met 211 goals en 150 assists in 648 matchen waren de statistieken uitstekend. Bij Chelsea kon Lampard zijn cv stevig opsmukken met drie landstitels, vier FA Cup’s, één Champions League-titel, twee League Cup’s, één Europa League-eindoverwinning en twee Engelse supercups. Na zijn spelerscarrière keerde hij er nog terug als manager, maar dat was geen succes. Lampard werd er vorig jaar ontslagen na mindere resultaten.

John Terry

West Ham United ontdekte op jonge leeftijd John Terry, die vier jaar voor de jeugdploegen van de club speelde. Op vijftienjarige leeftijd haalde Chelsea hem daar weg. Hij zou maar liefst 22 jaar voetballen voor Chelsea en groeide er ook uit tot een clublegende. Terry was een rots in de branding en werd er een verdediger van wereldklasse. Terry speelde maar liefst 713 wedstrijden voor The Blues. De balans: 67 doelpunten, 29 assists, 102 gele en 8 rode kaarten.

Terry nam op 37-jarige leeftijd afscheid van de club en speelde nog één jaar voor Aston Villa. De prijzenkast werd aardig gevuld bij de club uit Londen. Terry won vijf Engelse landstitels, één Champions League-beker, vijf FA Cup’s, drie League Cup’s, één Europa League-titel en twee Engelse supercups. Terry was drie jaar assistent-trainer bij Aston Villa en zoekt momenteel een nieuwe uitdaging.

Joe Cole

Chelsea wist in 2003 een zeer grote transfer af te ronden. Het haalde met de 21-jarige Joe Cole (toen actief bij West Ham United) een absoluut toptalent in huis. Hij werd voor 7 miljoen euro aangetrokken en Chelsea verwachtte zeer veel van hem. Cole was een waanzinnig getalenteerde speler, maar hij kampte ook met veel blessureleed. Daardoor kon hij de zeer hoge verwachtingen, hij moest de opvolger worden van boegbeeld Gianfranco Zola, nooit echt inlossen.

In 2010 trok hij gratis naar Liverpool, en hij speelde nadien ook nog voor Lille OSC, terug West Ham United, Aston Villa, Coventry City en Tampa Bay Rowdies. Zijn balans bij Chelsea: 281 matchen, 40 doelpunten en 42 assists. Hij wist er met drie landstitels, drie FA Cup’s, twee League Cup’s en twee Engelse supercups toch een aardige prijzenkast bij elkaar te spelen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top