De motor van Milan sputtert in Europa om deze redenen

Sport |

De bonzen van AC Milan slapen dezer dagen wellicht niet al te best. In de Serie A staan ze dan wel op kop maar op het hoogste niveau, in de Champions League, loopt het niet van een leien dakje. Dat is een understatement: Milan staat na vier speeldagen op de laatste plaats met nul punten. Hoe is dit mogelijk? Proximus Pickx zocht het uit en hoopt dat de bonzen van I Rossoneri meelezen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zware loting

Toegegeven, AC Milan heeft het met FC Liverpool, Atlético Madrid en FC Porto als tegenstanders niet getroffen in Groep B. De eerste nederlaag in en tegen Liverpool (3-2) konden we nog als een logische uitslag beschouwen. Toen Atlético Madrid ook ging winnen in Italië (1-2) was het zo klaar als een klontje: AC Milan kampt met een probleem. Dat werd bevestigd door de derde nederlaag op rij tegen FC Porto (1-0).

Domme rode kaart

Kenners en critici namen na de nederlaag tegen FC Porto de club van coach Stefano Poli onder de loep. Ze kwamen tot enkele verrassende vaststellingen. Allereerst zou een gebrek aan ervaring van enkele jonge Milanese spelers de ploeg parten spelen op het hoogste niveau. We kijken in de eerste plaats naar FranckKessié, de 24-jarige Ivoriaanse defensieve middenvelder van Milan die in de Serie A als stofzuiger optreed maar op het kampioenenbal vooral als kaartenpakker de show stal. Tegen Atlético Madrid bleek dat eens te meer. Na 29 minuten moest Kessié het veld verlaten en hierdoor kon hij ook tegen FC Porto niet opdraven.

Onervaren middenveld

Het gebrek aan ervaring zagen we ook terug bij zijn collega’s op het middenveld: Bennacer en Tonali. Samen met Kessié vormen deze twee Milanezen de draaimotor van de ploeg in de Serie A. In de Italiaanse competitie voetballen ze met heel wat druk vooruit maar ze blijken niet over verdedigende antwoorden te beschikken als de tegenstander hen een koekje van eigen deeg geeft. Milan-watchers verwijzen in alle drie de gevallen naar de jonge leeftijden van Kessié, Bennacer en Tonali en daar kan wat inzetten: Kessié telt 24 lentes, Bennacer 23 en Tonali is 21 jaar oud.

Aanvallers laten het afweten

AC Milan beschikt met Olivier Giroud en Zlatan Ibrahimovic over twee spitsen van wereldformaat. Alleen hebben deze twee ouderdomsdekens dit seizoen al meer in de ziekenboeg doorgebracht dan op het veld. Ibracadabra maakte pas zijn wederoptreden tegen FC Porto en toen was het kalf eigenlijk al voor de helft verdronken. Ook Giroud was enkele weken out en zoekt nog naar zijn beste vormpeil sinds jaren. De aanval komt vervolgens op de schouders terecht van de 22-jarige Brahim Diaz en de al even oude Alexis Saelemaekers en Rafael Leão. Gelukkig is er nog de ervaren 28-jarige Rade Krunic als trouwe soldaat de jonge talenten ondersteunt.

Volg AC Milan – FC Porto vanavond vanaf 18u35, en het verdere verloop van de vierde speeldag in de UEFA Champions League, integraal op de kanalen van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het programma van speeldag 4 op woensdag 3 november in de UEFA Champions League:

Zoals al enkele jaren het geval is, kan je gelijktijdig de beste momenten uit elke wedstrijd beleven met de Multi Live Champions League, aan de zijde van onze presentatoren en analisten.

Pronostikeer ook op de uitslagen met Pickx Prono.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top