Deze popsterren hadden een harde schooltijd

Muziek | Elke week werpt ‘Fresh Music’ op Pickx+ een blik op de actualiteit in de muziekwereld. Deze week blikt het programma ook terug op de jeugd van enkele popsterren die tijdens hun jeugd gepest werden. Zo zie je maar dat populariteit op school geen indicatie is voor succes als volwassene.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Justin Timberlake

Justin Timberlake werd al op 11-jarige leeftijd een ster van de Mickey Mouse Club, en sindsdien is hij alomtegenwoordig. Maar op school was hij verre van de coolste jongen in zijn klas. Hij moest lange tijd incasseren omwille van zijn televisieoptredens. Gelukkig vond de zanger naar eigen zeggen altijd troost en steun bij zijn moeder. Het is zij die hem leerde dat anders zijn dan de anderen geen zwakte is, maar een sterkte. Die boodschap probeert JT ook door te geven aan zijn fans. Denk maar aan zijn werk in de film ‘Trolls’, waarin hij verdraagzaamheid tegenover wie anders is hoog in het vaandel draagt.

Shawn Mendes

Ook deze jonge zanger werd tijdens zijn schoolgaande jaren vaak het mikpunt van pestgedrag. Hoewel hij nu door de vrouwelijke fans geadoreerd wordt en een waar modefiguur werd, werd hij op school vaak met de vinger gewezen. Zijn lange en tengere bouw maakten hem een makkelijk mikpunt. En terwijl zijn muziek nu over de hele wereld beluisterd wordt, werd hij toen nog fel bekritiseerd voor zijn zangkunsten. Die zette hij op Youtube, en dat was dan weer spek voor de bek van de pestkoppen op school. Die minder dan aangename ervaringen vormen nu vaak de inspiratie voor zijn muziek, dat is duidelijk te horen in zijn eerste album; ‘Handwritten’.

Ed Sheeran

Wie nog weet welke uiterlijke trekken op de speelplaats vaak spot aantrekken, begrijpt meteen waarom Ed Sheeran op dit lijstje staat. Hij heeft rosse haren, droeg een bril, en stotterde in zijn jonge jaren op de koop toe. Nu is Ed een van de meest succesvolle artiesten ter wereld. Hij leerde het stotteren af en draagt tegenwoordig meestal geen bril meer, maar die rode haren zijn intussen een handelsmerk geworden. We zijn vrij zeker dat niemand hem er nu nog mee zou durven uitlachen.

Justin Bieber

Justin Bieber groeide op in een arm gezin en werd daardoor vaak het mikpunt van spot. Het gezin had beperkte middelen en terwijl zijn moeder haar best deed om de eindjes aan elkaar te knopen, trok de zanger al op jonge tijd de straat op om met zijn gitaar wat zakgeld bij elkaar te spelen. Zijn wrede klasgenoten vonden dat blijkbaar best grappig. Sindsdien bouwde de zanger een enorme fanbase uit, eerst via sociale media en dan met de ene hit na de andere. Hij verdient mooi zijn boterham en heeft de zorg voor zijn familie op zich genomen. Geen betere manier om de pestkoppen te doen zwijgen.
 
Ontdek aanstaande zaterdag 18 september om 19 uur 'Fresh Music' op Pickx+ (zender 13). Woon je in Brussel en heb je het Nederlandse tv-pakket? Je vindt Pickx+ op kanaal 263. Ontdek het volledige Pickx+-aanbod via de Proximus Pickx 'All Stars' tv-optie! Bezoek onze site voor meer informatie over deze tv-optie.
 
Nog meer ‘Fresh Music’? Lees hier over de muzikanten die de schoolbanken achterlieten voor een muziekcarrière.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top