'Fresh Music' zoomt in op muzikanten die hun schoolcarrière opgaven

Muziek | Net als elke week ben je dankzij Fresh Music helemaal op de hoogte van wat er speelt in het muzieklandschap in de hele wereld. In de nieuwste aflevering is, nu het nieuwe schooljaar goed en wel gestart is, ook een stukje weggelegd voor artiesten die hun studies opgaven om een carrière in de muziekbusiness na te streven. Zie hieronder een voorsmaakje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Harry Styles

Deze heartthrob was amper 16 jaar oud toen hij auditie deed voor ‘The X Factor’. Samen met vier andere deelnemers richtte hij de boysband One Direction op, en over hun succes hoeven we je waarschijnlijk niet meer te informeren. Door zijn plotse lancering als popster kon hij nooit de tijd nemen om terug te keren naar de schoolbanken en zijn diploma te halen. Hij mag dan geen getuigschrift hebben, maar hij streek de afgelopen jaren wel talloze awards op, zowel met de groep als solo. Intussen is hij ook model voor het Italiaanse modehuis Gucci en acteert hij in films als Christopher Nolans ‘Dunkirk’. Nu hij 27 jaar oud is, heeft hij vermoedelijk weinig spijt van zijn keuze om de schoolbanken achter zich te laten.

Elton John

Als jongeman studeerde Sir Elton John om klassiek pianist te worden. Maar die studies gaf hij op om zich op de rock-‘n-roll te storten. Hij werd zodoende een van de meest succesvolle artiesten aller tijden, kreeg een adellijke titel in Groot-Brittannië en is sinds de jaren 70 ook meermaals op het grote scherm verschenen als acteur. Zijn levensverhaal is ook verfilmd met ‘Rocketman’, een filmtitel geïnspireerd door een van zijn grootste hits. Deze levende legende zal nog lang besproken worden in muziekscholen, ook al maakte hij er zelf zijn opleiding niet af.

Jay-Z

Deze hiphopkoning had een moeilijke jeugd en veranderde meermaals van school voordat hij zijn studies helemaal opgaf. Dat was toen nog niet om muzikant te worden, maar wel om als drugsdealer aan de bak te komen. Sindsdien is het leven van de rapper drastisch veranderd. Hij is gehuwd met opperdiva Beyoncé en is vader geworden. Hij heeft zijn eigen streamingdienst Tidal gelanceerd en is nog steeds de baas van Def Jam Recordings, een label dat Amerikaanse hiphop uitbrengt. Als rapper boekte hij niet alleen in zijn eentje wereldsucces; hij is ook te horen geweest in samenwerkingen met Kanye West, Rita Ora en Rihanna. Who needs school?

Ontdek aanstaande zaterdag 18 september om 19 uur 'Fresh Music' op Pickx+ (zender 13). Woon je in Brussel en heb je het Nederlandse tv-pakket? Je vindt Pickx+ op kanaal 263. Ontdek het volledige Pickx+-aanbod via de Proximus Pickx 'All Stars' TV-optie! Bezoek onze site voor meer informatie over deze tv-optie.

Nog meer ‘Fresh Music’?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top