In afwachting van Dolly Partons gastoptreden, zijn dit hoogtepunten uit ‘Grace and Frankie’

Series |

Binnenkort vervoegt de Amerikaanse zangeres Dolly Parton tijdelijk de cast van ‘Grace and Frankie’, waarvan de eerste vier afleveringen van het zevende seizoen nu op Netflix zijn verschenen. Dolly's gastrol wordt ongetwijfeld een van de hoogtepunten uit de serie, maar ‘Grace and Frankie’ telt nog meer memorabele momenten. Proximus Pickx lijst ze even voor je op!

Door Pickx

Deel dit nieuws

De mannelijke echtgenoten van de Grace Hanson (Jane Fonda) en Frankie Bergstein (Lily Tomlin) zijn niet enkel collega’s, maar ook minnaars. Beide heren komen uit de kast, verklaren openlijk hun liefde voor elkaar en kondigen meteen aan dat ze met elkaar gaan trouwen. Dit nieuws is een grote schok voor echtgenotes Grace en Frankie die steun vinden bij elkaar, ondanks het feit dat ze elkaar eigenlijk niet mogen.

Jane Fonda en Lily Tomlin spelen de hoofdrollen in deze komische Netflix-serie, die nu al aan het zevende seizoen toe is. De eerste vier afleveringen van dat nieuwe seizoen zijn net uitgekomen op het streamingplatform. Meer dan dertig jaar geleden verschenen deze vrouwen ook al samen op het grote doek voor de film ‘9 to 5’ (1980) en dat samen met hartsvriendin Dolly Parton. Deze Amerikaanse zangeres maakte onlangs in de media bekend dat zij een korte gastrol krijgt in de serie en dat zorgt hopelijk voor een memorabel televisieoptreden. Gelukkig telt ‘Grace and Frankie’ al heel wat unieke momenten.

 

The Vows (S1E13)

De huwelijksdag van Robert (Martin Sheen) en Sol (Sam Waterston) nadert met rasse schreden en dat is zeer confronterend voor Grace en Frankie. De twee dames vinden het moeilijk om hun gevoelens aan de buitenwereld te tonen en vinden gelukkig troost bij elkaar. Hun gezamenlijke geschiedenis en dezelfde kijk op de zaak lijkt een onverwoestbare band te smeden tussen de dames.


The Party (S2E12)

In deze aflevering ontdekken we hoe Babe, een vriendin des huizes, haar strijd verliest tegen kanker. Ze wil haar lot in eigen handen nemen en plant een laatste afscheidsfeest voor al haar vrienden. Grace en Frankie helpen met de voorbereidingen, maar het duurt niet lang voordat de twee dames alweer beginnen te kibbelen. Het is echter dankzij Babes tragische situatie dat de twee dames gaan inzien hoeveel ze van elkaar houden.

 

The Coup (S2E13)

Babe liet dan wel het leven, toch blijft deze vrijzinnige dame ook na haar overlijden de harten van Frankie en Grace beroeren. In de laatste aflevering van het tweede seizoen zien we immers hoe de twee vriendinnen een laatste cadeau ontvangen van Babe. Frankie krijgt haar eigen voorafbetaalde kunsttentoonstelling cadeau terwijl Grace een vibrator ontvangt. Dat laatste cadeau zet de dames aan het denken: wat als ze meerdere seniors aan zo’n ding helpen?

 

The Rats (S4E12)

Terwijl de twee heren hun leven als getrouwd koppel verderzetten, hebben de dames moeite om aan de buitenwereld te tonen dat ze af en toe ook een helpende hand nodig hebben. Dat blijkt nogmaals wanneer het huis waar Grace en Frankie in wonen wordt geteisterd door een rattenplaag en Frankie volop in de administratieve problemen komt te zitten.
 

Ontdek alle seizoenen van ‘Grace and Frankie’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug
 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top