Artiest van de week: BLUAI, zweverig, nostalgisch en bezwerend

Muziek | In de rubriek “Artiest van de week” stellen we je graag voor aan talent van eigen bodem dat op het punt staat om het helemaal te maken. Net daarom hebben we het vandaag over de 24-jarige singer-songwriter BLUAI, die deze zomer onder meer terug te vinden was op de affiche van Theater Aan Zee.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“Haar straffe stem en mooi geboetseerde song deden de harten van de jury een pak sneller slaan. Een meisje en haar gitaar, niet meer en niet minder. Die eenvoud wordt geapprecieerd.” Met die lovende woorden plaatste Studio Brussel BLUAI bij de dertig geselecteerden voor De Nieuwe Lichting 2021. Haar breekbare nummer ‘Honey’ viel duidelijk in de smaak, maar jammer genoeg zat een plekje in de finale er uiteindelijk niet in. Dat betekent allerminst dat ze bij de pakken bleef neerzitten.
 
Voor haar deelname aan De Nieuwe Lichting boetseerde de 24-jarige Catherine Smet uit het Waasland al even aan haar sound in haar studentenkamer. Rustige en dromerige indie folk tot vrolijke indie pop zweefden er door de gangen. De liederen vertelden verhalen over herkenbare dingen in het leven zoals liefde en hartzeer. Deze zomer mag ze die nummers live spelen op verschillende podia.
 
Zo trad ze meermaals op op het podiumkunstenfestival Theater Aan Zee als een van de acht beloftevolle talenten van het traject Jong Muziek. Dat houdt in dat ze in totaal vier keer speelde op verschillende locaties in Oostende, met een afsluiter bij Lijfstroom XL. Daarnaast is ze ook terug te vinden op de affiches van Zwart Goud Festival, Inuit Leuven en Moods in Brugge.

Naar de studio

Intussen verlegde BLUAI haar werkterrein van de slaapkamer naar de studio, waar ze momenteel bezig is aan de opnames van haar eerste EP, die hopelijk nog steeds de dromerige sfeer van haar slaapkamer zal bevatten. “Ik kijk reikhalzend uit naar de release van mijn debuut in het najaar”, zegt ze enthousiast.
 
Het geluid van BLUAI is geïnspireerd door artiesten als Phoebe Bridgers, Angel Olsen, Clairo en Snail Mail. Haar liedjes klinken zweverig, dromerig, nostalgisch en bezwerend: een ideale soundtrack voor een rustige warme zomeravond. Voeg het nummer ‘Feel U’ dus gerust toe aan je playlist, in afwachting van die eerste EP.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top