Wie speelt de Champions' Play-offs: Anderlecht of Oostende?

Sport | Club Brugge, Antwerp en Genk zijn al zeker van hun plekje in play-off 1. Anderlecht en Oostende strijden zondag, op de laatste speeldag van de reguliere competitie, voor het vierde ticket.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Enkele weken geleden zag het er weinig waarschijnlijk uit dat Anderlecht nog in aanmerking zou komen voor die PO1. De Brusselaars speelden stroef en kenden o zo veel moeite om eens een reeksje neer te zetten. Met nog toppers tegen Club Brugge en Antwerp in het verschiet leek een ticket voor de belangrijkste nacompetitie een verre droom. En kijk, met de laatste speeldag van reguliere competitie voor de boeg, is de ploeg van Vincent Kompany plots de topfavoriet om straks samen met Club Brugge, Antwerp en Genk te gaan strijden om de landstitel.

Enkel Oostende kan nog stokken in de wielen steken, het staat nu op drie punten van paars-wit, waardoor de kustploeg verplicht is zijn laatste duel te winnen en daarbij ook nog eens moet rekenen op een nederlaag van de concurrenten uit Brussel. In dat geval is er een gelijke stand tussen Oostende en Anderlecht, maar gaat de kustploeg door dankzij meer gewonnen wedstrijden.

Referentiematch voor Anderlecht

Na een overtuigende 1-4 zege op het veld van Antwerp, wist paars-wit vorig weekend te bevestigen in de topper tegen leider Club Brugge. Nochtans zag Kompany hoe zijn team lange tijd gedomineerd werd en zelfs achter kwam na een geniale ingeving van Noa Lang, maar in een tijdspanne van amper vijf minuten zorgde Anderlecht voor de onverwachte ommekeer. Eerst Lukas Nmecha en vervolgens Sambi Lokonga, met een zwieper vanop afstand, toverden een benarde 0-1 om tot 2-1.

Een referentiewedstrijd heet zoiets, want nu ook op karakter punten gepakt in een belangrijke wedstrijd. Op een ideaal moment bovendien, net nu money time aanbreekt in de Jupiler Pro League. Tegen Sint-Truiden moeten ze zondagavond het werk afmaken. De Truienaren kregen afgelopen weekend nog een flinke pandoering in de Limburgse derby tegen Genk, maar hebben niets meer te verliezen en zullen op eerherstel belust zijn. Toch maar oppassen voor Kompany en de zijnen.

Waterkans voor de kustjongens

Als KV Oostende straks toch naast PO1 grijpt, zal dat ongetwijfeld een flinke ontgoocheling zijn voor Arthur Theate, Jelle Bataille en hun ploegmaats. Door nederlagen tegen Gent en Waasland-Beveren verloren de kustjongens hun mooie voorsprong op Anderlecht. Ook afgelopen zondag op het veld van Beerschot was het serieus knokken voor de punten: pas in de slotfase werd een achterstand in een overwinning omgezet. Door die drie punten houden ze nu nog een waterkans op dat PO1-ticket.

Alexander Blessin, de Duitse coach die Oostende omturnde tot de revelatie van dit seizoen, weet wat hem te doen staat: zijn elftal voluit voor het offensief laten kiezen in de streekderby tegen Cercle Brugge. Nog zo’n ploeg die eigenlijk niets meer te verliezen heeft, aangezien het deze week zekerheid kreeg over behoud in eerste klasse.

Volg STVV – Anderlecht en KV Oostende – Cercle Brugge zondag vanaf 18u live op respectievelijk Eleven Pro League 2 en Proximus Sports 2. Beide kanalen zijn beschikbaar via de optie het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top