De cultuursector komt opnieuw naar je toe deze week

Muziek | Om de pijn van de derde lockdown een beetje te verzachten, is er nog steeds de cultuursector. Want corona of niet, zij vinden een weg naar jouw living. Dit is waar je deze week online van kan genieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Orfeus jamsessies

Theatergezelschap ARSENAL/LAZARUS zag het groots, zij gingen namelijk ‘Orfeus en de Onderwereld’ vertalen naar het theater. Het verhaal van Orfeus die neerdaalt naar de onderwereld om de heerser des schimmen te smeken hem zijn echtgenote Eurydice aan hem terug te geven, wordt verteld door de blik van Koen De Graeve, Peter Vermeersch en een 15-koppige FES-band.
 
Jammer genoeg moet dat plan door corona tijdelijk opgeborgen worden, maar de jamsessies in aanloop van het grote theaterstuk kan je wel via livestream volgen. Op vrijdag 2 april kan je getuige zijn van de derde jamsessie, waarin de twee acteurs samen met enkele muzikanten op ontdekking gaan door tekst en muziek. Om dit spektakel van veertig minuten mee te pikken, klik je hier.

The Haunted Youth

Vrijdagavond 2 april wordt het nog moeilijk kiezen, want ‘The Haunted Youth’ staat dan klaar met een goede portie psychedelische dreampop. Deze spiksplinternieuwe groep komt via livestream je woonkamer overnemen. De band is gemaakt rond zanger-gitarist Joachim Liebens en krijgt een podium van N9 Muziekclub Eeklo.
 
Nog niet volledig overtuigd dat het je ding is? Luister dan zeker eens naar hun allereerste single ‘Teen Rebel’. Dat ene nummer was genoeg om Studio Brussel en haar luisteraars te overtuigen van hun talent. ‘The Haunted Youth’ werd dan ook een van de winnaars van De Nieuwe Lichting 2021. Klik hier voor meer info rond het online evenement.

The Courage to be Disliked

Een inspirerende titel voor een inspirerende one-woman-show, dat is het minste wat je kan zeggen over deze livestream van theatergezelschap De Koe uit Antwerpen. Natali Broods speelt voor het eerste helemaal alleen en speelt “een documentaire over een toneelstuk dat over maken van een documentaire gaat”.
 
De voorstelling vertelt het verhaal van een puissant rijke vrouw die elke week op ontdekkingstocht gaat in de borrelende onderbuik van de stad. Ze observeert en memoriseert, hoe weerzinwekkend de dingen die ze ziet ook zijn. Achteraf deelt ze haar bevindingen over ene wereld die zo veraf lijkt te staan. Of toch niet? De eerste livestream gaat door op 1 april, maar de plaatsen zijn beperkt. Dus koop hier tijdig je ticket.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top