De reis naar de top van Lous and the Yakuza

Muziek | Lous and the Yakuza blijft imponeren. In nauwelijks een jaar tijd heeft de Belgisch-Congolese artieste internationaal naam gemaakt en niets lijkt haar formidabele opkomst te kunnen stoppen. Lous is ook een van de gezichten van de nieuwe Instagram- en Facebook-filter van Proximus Pickx. Een terugblik op haar ongelooflijke reis naar de top.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Afgelopen januari gaf Lous and the Yakuza, zoals vele grote hedendaagse artiesten vóór haar, een intiem concert voor de Amerikaanse radiozender NPR in het kader van 'Tiny Desk Concerts'. Nog een bewijs van internationale erkenning voor de artieste die ook al genomineerd werd voor de Victoires de la Musique en de Music Moves Europe Talent Awards. In oktober 2020 trad ze zelfs op tijdens de wereldbekende ‘Tonight Show’ met Jimmy Fallon.

Veelzijdig universum

Lous and the Yakuza, die in het dagelijks leven aangesproken wordt als Marie-Pierra Kakoma, is bezig aan een bliksemsnelle opmars sinds de release van haar eerste single 'Dilemme' in het najaar van 2019. Het nummer heeft haar in één klap naar de voorgrond van de muziekscene heeft gestuwd. Haar veelzijdig universum, dat schommelt tussen pop, r&b, hip-hop en trap, heeft snel zijn publiek gevonden.
 
Een jaar later bracht de 24-jarige artiest haar eerste album uit: 'Gore'. Een titel die verwijst naar het subgenre van horrorfilms. "Die films zijn zo gewelddadig en bloederig, dat het lachwekkend wordt. Een beetje zoals mijn leven", legde ze uit. Voor ze doorbrak in de muziekwereld leidde de jonge vrouw een tumultueus leven met veel ups en downs. Daarover verhaalt ze ook openlijk in haar muziek.

Woelig verleden

Marie-Pierra werd geboren in Congo en vluchtte in 2000 voor de oorlog. Met haar broers en zussen kwam ze naar België. Het gezin verhuisde in 2005 nog een keer naar Rwanda, maar keerde in 2011 definitief terug naar Brussel. Haar ouders hadden grote dromen voor hun dochter, maar zij wilde haar leven aan muziek wijden. Ze stopten met haar te steunen toen ze 18 werd. Het begin van een periode van ontberingen voor de jonge vrouw, die verscheidene maanden zonder vaste thuis leefde, te maken had met depressie, eenzaam was en in de drugshandel terechtkwam.
 
Maar de jonge vrouw hield vol en slaagde er uiteindelijk in de impasse te doorbreken. In drie jaar tijd nam ze maar liefst 52 tracks op, waaronder 7 EP's. Haar singles 'Dilemme', 'Solo' en 'Tout est gore' waren hits en lanceerden haar carrière voorgoed. Vandaag ontbreekt er voor de artieste nog maar één ding om haar droom nog tastbaarder te maken: een eerste tournee. Ze droomt ervan om het podium te betreden en eindelijk haar publiek te ontmoeten. Dat is alles wat we haar toewensen voor 2021!
 
Volg deze link via je smartphone om toegang te krijgen tot de Instagram-filter van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top