Dit zijn de belangrijkste voetbalafspraken voor 2021

Sport | Het jaar 2021 kondigt zich aan als één dat bol zal staan van de voetbalemoties. Talloze evenemten werden in 2020 uitgesteld en dus belooft 2021 tjokvol spektakel te zitten. Het Europees kampioenschap doet velen al watertanden, maar dit evenement wordt vergezeld van een lange lijst andere lekkernijen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Euro 2020

24 ploegen en 51 matchen in 12 steden. Van 11 juni tot en met 11 juli 2021 kijken de beste Europese landenteams elkaar in de ogen om uit te maken wie Portugal mag opvolgen als Europees kampioen. België is onderverdeeld in groep B met Denemarken, Rusland en Finland.

Maar toch kijken de meeste watchers likkebaardend uit naar groep F dat als groep des doods Frankrijk, Portugal en Duitsland bevat, de laatste drie ploegen die een groot toernooi in de wacht wisten te slepen. De openingswedstrijd vindt op 11 juni plaats tussen Turkije en Italië. De Rode Duivels komen de dag nadien aan zet tegen Rusland.
Euro 2020 is te volgen op Sporza.

Copa América

Heeft Brazilië uitzicht op la decima? Als titelhouder probeert de Seleção een tiende overwinning in deze competitie binnen te rijven. De Copa América vindt volgend jaar van 11 juni tot 11 juli plaats in Colombia en Argentinië. Twaalf ploegen komen er aan de start met onder andere Australië, voor de allereerste keer, en Qatar dat zich voorbereidt op het WK in eigen land in 2022.

EK U21 2021

Van 24 tot 31 maart vindt de poulefase plaats. Tussen 31 mei en 6 juni wordt er dan met rechstreekse uitschakeling gewerkt. Voor het eerst nemen 16 ploegen deel aan de eindfase, tegenover 12 deelnemers op de vorige editie.

De Jonge Rode Duivels zijn er jammer genoeg niet in geslaagd zich te plaatsen voor het evenement. Het leeuwendeel van de grote landen tekent echter wel present met onder meer Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Engeland en Portugal als favorieten.
Het EK U21 is te volgen op Eurosport.

Champions League

De beste ploegen mogen zich andermaal onderscheiden in de meest prestigieuze der Europese competities. De opvolger van Bayern München zal bekend zijn op 29 mei in Istanbul, de plaats waar de mythische finale tussen Liverpool en AC Milan in 2005 plaatsvond. Zorgt er dit jaar iemand voor de verrassing?

Volg de Champions League exclusief op Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Europa League

Het doek van de 50ste editie van de Europa League valt op 26 mei in het Poolse Gdansk. Ook de volgende editie wordt in 2021 reeds op gang getrapt, waarin de ploegen strijden om de finale in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán van recordhouder FC Sevilla te spelen het jaar nadien. Zowel Club Brugge als Antwerp mogen nog dromen van de overwinning in de huidige jaargang.
Volg de Europa League op Sporza.

Europa Conference League

In 2021 wordt ook de allereerste editie van de derde Europese clubcompetitie op gang getrapt. De kwalificatiereeksen vangen reeds in juli aan. De winnaar van de Europa Conference League plaatst zich automatisch voor de groepsfase van de Europa League 2022-2023.

Kwalificatiereeksen WK 2022

De groepsfase van de kwalificatiereeksen voor het WK 2022 speelt zich af tussen 24 maart en 16 november 2021. De barragewedstrijden vinden eind maart 2022 plaats. De groepswinnaars plaatsen zich voor de eindfase, terwijl de tweedes barragewedstrijden spelen tegen de twee beste groepswinnaars uit de Nations League.

België werd onderverdeeld in groep E samen met Wales, tegen wie de Rode Duivels revanche moeten nemen voor het debacle in 2016, Tsjechië, Wit-Rusland en Estland.
Volg de kwalificatiewedstrijden voor het WK op VTM.

Nations League

De Final Four van de Nations League vindt plaats tussen 6 en 10 oktober 2021 in Italië. Op 7 oktober speelt België tegen Frankrijk in wat een heruitgave wordt van de fel betwiste halve finale op het WK 2018. In de andere halve finale ontvangt gastland Italië Spanje.

De Final Four van de Nations League is te bekijken op VTM. Eleven Sports, dat ook de beste Europese competities in haar portefeullie heeft (La Liga, Bundesliga, Serie A ...) zendt het evenement ook uit. Je kan de kanalen van Eleven Sports terugvinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top