Clip van de week: Shawn Mendes en Justin Bieber leggen hun ziel bloot in 'Monster'

Muziek | Een samenwerking tussen de twee Canadese popprinsen en tieneridolen van het moment, dat moet wel vonken geven! Maar in plaats van een catchy song, opteren Shawn Mendes en Justin Bieber voor een gevoelig, persoonlijk nummer over de tol die roem met zich mee kan brengen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zowel Justin Bieber als Shawn Mendes schoten reeds op jonge leeftijd als een komeet naar de top. Naast een grote schare tienerfans leverde hen dat echter ook en strak keurslijf op, waarbij iedere misstap paginabreed wordt uitgesmeerd. Iets waarover vooral de 26-jarige Bieber kan meespreken.

In zijn nieuwe album 'Wonder' dat op 4 december in de rekken ligt, probeert Shawn Mendes zijn proces van tieneridool naar volwassen artiest gestalte te geven en daarin speelt deze samenwerking met Justin Bieber een sleutelrol. Beiden bezingen namelijk hoe hun sterrenstatus reeds van jongs af aan hun leven vorm heeft gegeven en vragen zich luidop af wat er zal gebeuren indien ze te ver zouden gaan. "But what I if I, what if I trip? / What if I, what I fall? / Then am I the monster? / Just let me know", klinkt het in het catchy refrein.

In amper 3 dagen tijd verzamelde de clip waarin we Mendes en Bieber op een wit podium in het midden van een woud zien reeds 19 miljoen views. Het podium staat letterlijk symbool voor de piëdestal waar beide artiesten al van jongs af aan werden op geplaatst. "I was 15 when the world put me on a pedestal / I had big dreams of doin' shows and making memories / Made some bad moves tryna act cool, upset by their jealousy", zingt Bieber.

In een interview met Elton John in V Man gaf Mendes wat toelichting bij het nummer. "Het gaat over hoe de samenleving sterren op een piëdestal zet om hen daarna diep te zien vallen", vertelt Mendes, die aan de samenwerking met Bieber ook een nieuwe vriendschap heeft overgehouden. "Hij was de reden waarom ik ben beginnen zingen. Justin was mijn Michael Jackson. Dit nummer had ik al een tijdje op de plank liggen en ik belde Justin en zei 'ik heb een liedje dat heel veel voor me betekent. Als het ook voor jou een diepere betekenis heeft, laat ons dan alsjeblief samenwerken.' En dat hebben we gedaan en sindsdien zijn we hechter dan ooit tevoren."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top