Het geheim achter de iconische witte handschoen van Michael Jackson

Muziek |
De in 2009 overleden Amerikaanse zanger is niet alleen bekend vanwege zijn unieke muzikale repertoire en de talrijke schandalen rond zijn persoon, hij had ook een zeer opmerkelijk stijlgevoel. Naast de "moonwalk" maakte de zanger van zijn witte handschoen zijn handelsmerk. Het kleinood maakte deel uit van zijn imago maar verborg ook een geheim.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De handschoen diende om enkele witte vlekken op zijn huid te verbergen. Deze vlekken verschenen op zijn huid door de aandoening vitiligo. Dat is een onschuldige maar chronische ziekte waarbij het pigment in de huid verdwijnt. Hierdoor verschijnen er witte vlekken op de huid. Bij Michael Jackson verschenen de eerste tekenen van vitiligo in zijn tienerjaren op zijn rechterhand. Volgens zijn zus Latoya was de aandoening erfelijk, haar vader leed aan dezelfde ziekte. 

Gebleekt
 
Veel mensen speculeren dat de zanger zijn huid liet bleken om zijn vitiligovlekken minder te doen opvallen. Zo schreef de Amerikaanse biograaf John Randy Taraborrelli in zijn boek over de King of Pop dat hij regelmatig middeltjes kocht om zijn huid te bleken. Regisseur John Landis, die de videoclip van Jacksons hit 'Thriller' maakte, heeft op zijn beurt verklaard dat hij al eens de gebleekte borstkas van de zanger heeft gezien.

Black or white
 
Een officiële bevestiging van het bleken van zijn huid is er nooit gekomen, ook niet door de familie of vrienden van Jackson. Wat wel vaststaat, is dat sommigen binnen de Afro-Amerikaanse gemeenschap het niet op prijs stelden dat de zwarte zanger steeds witter werd. Jackson zelf heeft zich nooit uitgesproken over deze kwestie. Sommigen beweren dat de zanger de kwestie niet wilde polariseren en zijn huidskleur wilde overstijgen. Dat heeft hij nog het beste aangetoond in de videoclip van zijn hit 'Black or white" met de uitspraak "I'm not going to spend my life being a color".
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top