Hoogtepunten uit het concert ‘Global Goal: Unite for our Future’

Muziek | Afgelopen zaterdag 27 juni namen een aantal wereldwijd gekende sterren deel aan een virtueel concert om de strijd tegen het coronavirus en de gevolgen ervan voor de meest kwetsbare bevolkingsgroepen te ondersteunen. Proximus Pickx blikt met jou terug op enkele hoogtepunten van de avond

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het concert was het hoogtepunt van de campagne ‘Global Goal: Unite for Our Future’, mede georganiseerd door de Europese Commissie en de NGO Global Citizin. Acteur DwayneThe RockJohnson presenteerde de voorstelling. Verschillende collega’s van de gekende acteur, allemaal topsterren, deden mee. Onder hen waren Coldplay, Shakira, Justin Bieber, Usher, Miley Cyrus en Christine and the Queens. Andere persoonlijkheden, zoals voormalig voetballer David Beckham, komiek Chris Rock, acteur Hugh Jackman en actrices Charlize Theron en Salma Hayek namen ook deel aan de actie die over de hele wereld werd bekeken. 
 
Opener van de show was een emotionerende cover van ‘Where Peaceful Waters Flow’ van Jennifer Hudson. Nadien bracht Miley Cyrus op het podium in een leeg Rose Bowl-stadion in Pasadena, Californië, het liedje ‘Help!’. Met een cover van het gekende lied van de Beatles bracht ze hulde aan de onderzoekers die kei hard werken om Covid-19 uit de wereld te helpen.
 
Antiracisme
Na de hulde aan de gezondheidswerkers die in de coronacrisis aan het werk waren, riep Shakira vanuit Barcelona op om Latijns-Amerika en Afrika niet te vergeten. Die regio’s hebben momenteel te maken met het hoogtepunt van de pandemie, experts zeggen bovendien dat het zwaarste deel van de crisis in Afrika nog moet beginnen
 
“Laat je keuzes je hoop weerspiegelen en niet je angsten.” Met dit citaat van Nelson Mandela opende Coldplay het nummer ‘Paradise’. De Britse groep wijdde zijn optreden aan Elijah McClain, een 23-jarige zwarte man die stierf een paar dagen na zijn arrestatie door politieagenten in Colorado in 2019. Ook Usher zorgde voor een ontroerend optreden. Voor het eerst bracht hij ‘I Cry’, een nieuw nummer geïnspireerd op de Black Lives Matter-beweging. 
 
6 miljard donaties
In totaal werd met de actie al 6,15 miljard euro opgehaald. Voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, gaf aan dat het geld wordt gebruikt om de landen die het zwaarst zijn getroffen door de pandemie, uit de nood te helpen. ’s Middags waren tijdens de show toespraken van politieke en wetenschappelijke figuren te zien. Naast de Europese Unie zelf, hebben ook andere landen een extra bijdrage toegezegd. Op vier mei haalde de EU al geld op, toen kon de Unie zo’n 7,4 miljard euro ophalen. De Verenigde Naties schatten echter dat er vier tot vijf keer meer geld nodig is om een vaccin wereldwijd beschikbaar te maken. 
 
Heeft u dit concert gemist? Geen paniek, het zal op zondag 28 juni om 12.00 uur en middernacht online en op tv worden uitgezonden op Pickx Live.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top