Bergs lost Goffin officieel af als beste Belg op ATP-ranking, geen wijzigingen aan top

Sport | De Serviër Novak Djokovic behoudt in het maandag verschenen ATP-klassement, daags na de ontknoping van de Australian Open, zijn eerste plaats. De Italiaan Jannik Sinner, de winnaar van het eerste grandslamtoernooi van het seizoen en boeman voor Djokovic in de halve finales, blijft vierde.

Door Belga

Deel dit nieuws

De top van het ATP-klassement wijzigt niet. De Spanjaard Carlos Alcaraz, die strandde in de kwartfinales in Melbourne, blijft tweede. De Rus Daniil Medvedev, de verliezende finalist tegen Sinner, volgt als derde. Sinner en de Rus Andrey Rublev maken in die volgorde de top vijf vol.

Dan is de aardverschuiving langs Belgische zijde vele malen groter. David Goffin verliest na zijn snelle exit op de BW Open in Louvain-la-Neuve, waar hij als titelverdediger niet verder dan de tweede ronde kwam, zijn positie van beste Belgische tennisser aan Zizou Bergs, die hij nochtans in de eerste ronde in de studentenstad versloeg. De 24-jarige Limburger (-2) is 131e, de 33-jarige Luikenaar (-22) zakt fors naar 134. Goffin is zo voor het eerst in meer dan tien jaar niet de hoogst geplaatste Belg in het ATP-klassement. In november 2017 bereikte hij met een zevende plaats zijn hoogste notering.

Kimmer Coppejans (-2) is de derde Belg op de 184e plaats. Joris De Loore (-7) staat 192e.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top