Ex-CEO bpost verliest slag in Amerikaanse strafzaak

Nieuws | Jean-Paul Van Avermaet ziet in zijn Amerikaanse strafzaak rond kartelafspraken in België bij bewakingsbedrijf G4S zijn twee verzoeken om de aanklachten te laten vallen afgewezen worden. Dat schrijft De Tijd maandag.

Door Belga

Deel dit nieuws

De strafzaak gaat over mogelijke kartelafspraken toen van Avermaet CEO was van bewakingsbedrijf G4S in België. Dat was voordat hij in de periode 2020-2021 ruim een jaar CEO was van bpost.

De advocaten van Van Avermaet hadden midden 2022 twee 'motions to dismiss' ingediend. Dat zijn verzoeken aan de rechtbank om de beschuldigingen te laten vallen voor het tot een proces komt. Die moties werden nu verworpen, weet De Tijd. In principe is er geen beroep mogelijk, al zijn daar uitzonderingen op. Bij een aanvaarding zou Van Avermaet vrijuit gegaan zijn.

De pleidooien over de grond van de zaak zijn nog niet meteen in zicht. Van Avermaet staat samen met G4S-sectorgenoot Seris Security en twee ex-toplui van Seris terecht in de VS. Ze worden er beticht van mogelijke verboden kartelafspraken en biedvervalsing bij contracten met de NAVO en het Amerikaanse ministerie van Defensie voor de beveiliging van Amerikaanse militaire basissen in België.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top