Ook taxichauffeurs trekken in Frankrijk de straat op, langzaamaanacties in hele land

Nieuws | De Franse taxichauffeurs voeren maandag actie op verschillende grote assen in Frankrijk. Met hun actie willen ze de ziekteverzekering dwingen om opnieuw rond de tafel te gaan zitten omtrent de vergoeding voor het ziekenvervoer. Er is sprake van langzaamaanacties in onder meer Parijs, Marseille en Bordeaux.

Door Belga

Deel dit nieuws

In Parijs rijden de taxi's met een slakkengangetje op de A13 in de richting van de Porte d'Auteuil. In Bordeaux, in het zuiden van het land, blazen zowat 500 taxi's verzamelen op de ring rond de stad, een belangrijke as voor het verkeer tussen Parijs en Spanje. De prefect heeft er alvast opgeroepen tot telewerk. Ook in Marseille en op de A8 nabij Aix-en-Provence zijn er acties.

Met hun actie willen de taxichauffeurs een heronderhandeling afdwingen omtrent de vergoedingen voor het ziekenvervoer. De ziekenkas heeft een conventie op tafel gelegd die voor de vakbonden onvoldoende is.

Vanaf 14.00 uur worden er ook opnieuw blokkades door landbouwers verwacht. Daarom kunnen de mensen in en rond Parijs beter niet met de wagen op pad gaan, waarschuwen het ministerie van Binnenlandse Zaken en de politie van Parijs.

Boeren hebben blokkades aangekondigd op de voornaamste autosnelwegen rond Parijs uit protest tegen het landbouwbeleid van de regering. Volgens de planning van de boerenorganisaties worden zeven autosnelwegen geblokkeerd, inclusief de A1 naar het noorden, de A4 naar de Elzas, de A5 richting Bourgondië en de A13 richting Normandië in beide richtingen. De blokkades buiten de stad zouden een week volgehouden worden. De politie heeft 15.000 mensen op de been gebracht, vooral om te voorkomen dat de betogende boeren naar de hoofdstad zelf trekken, melden Franse media.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top