Elise Mertens heeft na triomf op Australian Open eerste plaats dubbelranking weer beet

Sport | Elise Mertens stijgt in het maandag verschenen WTA-klassement zoals aangekondigd weer naar de eerste plaats in het dubbelspel. De 28-jarige Limburgse veroverde afgelopen weekend voor de tweede maal in haar loopbaan de dubbeltitel op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Mertens (+1) triomfeerde aan de zijde van de Taiwanese Hsieh Su-wei, die naar de tweede plaats stijgt (+4). De Australische Storm Hunter, tot voor kort een dubbelpartner van onze landgenote, zakt twee plaatsen tot nummer drie.

In de ranking van het enkelspel gaat Mertens, die in Melbourne in de tweede ronde sneuvelde van het enkeltoernooi, twee posities vooruit tot plaats 26. Langs Belgische zijde is er verder verlies voor Greet Minnen (-7 naar 74) en Yanina Wickmayer (-2 naar 81), die elk meteen hun koffers moesten pakken 'down under'.

Iga Swiatek kende, met een exit in de derde ronde, een tegenvallende Australian Open maar behoudt haar eerste plaats in het klassement. De Wit-Russin Aryna Sabalenka, de laureate in Melbourne, blijft tweede, voor de Amerikaanse Coco Gauff (+1 naar 3) en haar landgenote Jessica Pegula (+1 naar 4). De Kazachse Elena Rybakina, die sneuvelde in de tweede ronde, zakt twee plaatsen tot nummer vijf. De Chinese Qinwen Zheng, die na een sterk toernooi in de eindstrijd de duimen moest leggen voor Sabalenka, klimt (+8) naar plek zeven.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top