Boerenprotest - Landbouwers blokkeren Brusselse Ring bij Halle

Nieuws | Boeren uit Picardisch Wallonië, grofweg de westelijke regio van Henegouwen, hebben zondagavond de Brusselse Ring bereikt en zorgen voor grote verkeershinder. Dat melden de federale politie en het Vlaams Verkeerscentrum. "We blijven zeker tot maandag, voor de spits, of zelfs voor verschillende dagen", zegt Jean-François Deflandre van de Fédération des Jeunes Agriculteurs (FJA).

Door Belga

Deel dit nieuws

De politie heeft de Binnenring afgesloten vanaf Itter, de Buitenring vanaf Huizingen, is te horen bij de federale politie.

Ook de A8 Doornik-Brussel is ter hoogte van Halle volledig versperd, en in de ruime omgeving van Halle liep het verkeer zondagavond al vast op de secundaire wegen omdat de landbouwvoertuigen vanuit verschillende richtingen naar Halle trokken.

"We wachten verstandig tot de politiek beweegt", zegt Deflandre. "Zolang de regelgeving niet verandert, zullen er acties zijn. Ursula von der Leyen (voorzitter van de Europese Commissie, red.) heeft het lef om naar Kiev te gaan, heeft ze ook het lef om ons te komen spreken?"

De federale politie is in grote getale op het terrein aanwezig, maar grijpt voorlopig niet in. Vanuit de lucht houdt een helikopter van de federale politie de situatie ook in het oog.

De landbouwers, actievoerders van de Fédération des Jeunes Agriculteurs (FJA), hebben in de loop van zondagavond al aangekondigd dat ze tot maandagochtend de snelwegen bezet zouden houden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top