WB schaatsen - Sandrine Tas schaatst naar 7e plaats in massastart Salt Lake City

Nieuws | In de door de Canadese Ivanie Blondin gewonnen massastart is Sandrine Tas tijdens de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City als zevende geëindigd. De tweede Belgische, Fran Vanhoutte, werd tiende.

Door Belga

Deel dit nieuws

Blondin verraste zondag na een sprint kort door de bocht het Nederlandse duo Irene Schouten/Marijke Groenewoud, dat een ronde voor het einde naar een probleemloze dubbelzege leek af te stevenen. De tweede plaats was uiteindelijk voor Schouten, de Canadese Valerie Maltais werd derde.

Enige ronden voor de streep achterhaalden de Nederlanders Tas, die een poging had gewaagd het peloton te ontvluchten. Tas en Vanhoutte verzamelden punten bij tussensprints. De zeer actieve Tas incasseerde die al bij de eerste de beste gelegenheid. Normaal gesproken zijn de rijdsters uit Canada en Nederland superieur op dit onderdeel, erkende Tas eerder. "Ze zijn echt gewoon veel beter dan de rest."

Met nog één wedstrijd voor de boeg voert Maltais met 231 punten het klassement voor de wereldbeker aan. Tas bezet met 159 punten de vijfde plaats. Van Houtte is met 52 punten 26e. Beiden komen volgende week in actie in de wereldbekerfinale in het Centre de Glace te Quebec.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top