Boerenprotest - Landbouwers blokkeren Brusselse Ring in Ruisbroek en Huizingen

Nieuws | Boeren uit Picardisch Wallonië, grofweg de westelijke regio van Henegouwen, hebben zondagavond de Brusselse Ring bereikt en zorgen voor grote verkeershinder. Dat melden de federale politie en het Vlaams Verkeerscentrum. "We staan stil, maar we bekijken om elders heen te rijden", zegt een van de actievoerders van de Fédération des Jeunes Agriculteurs (FJA), aan Belga. "Sommigen willen zelfs naar Brussel rijden."

Door Belga

Deel dit nieuws

In Ruisbroek is de Binnenring, richting Waterloo, volledig versperd door de manifestatie van de boze landbouwers. In Halle kan het verkeer op de Binnenring nog door, zij het met moeite. Op de Buitenring is dan weer geen verkeer meer mogelijk ter hoogte van Huizingen, daar is de rijbaan volledig versperd. Het verkeer moet de snelweg verlaten via de afrit Huizingen.

Ook de A8 Doornik-Brussel is ter hoogte van Halle volledig versperd, en in de ruime omgeving van Halle liep het verkeer zondagavond al vast op de secundaire wegen omdat de landbouwvoertuigen vanuit verschillende richtingen naar Halle trokken.

De federale politie is in grote getale op het terrein aanwezig, maar grijpt voorlopig niet in. Vanuit de lucht houdt een helikopter van de federale politie de situatie ook in het oog.

De landbouwers, actievoerders van de Fédération des Jeunes Agriculteurs (FJA), hebben in de loop van zondagavond al aangekondigd dat ze tot maandagochtend de snelwegen bezet zouden houden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top