Vierde Week van de Belgische muziek wordt gevierd in heel het land

Muziek | Vanaf vandaag/maandag tot en met zondag staat de muziek van eigen bodem in de schijnwerpers tijdens de 'Week van de Belgische muziek'. Verschillende zenders, waaronder alle VRT-zenders maar ook Willy, Play Nostalgie, Bruzz en Urgent, zetten hun programmatie in het teken van Belgische muziek. Net als vorig jaar leeft het project ook over de taalgrens, zegt VI.BE, het steunpunt voor Belgische artiesten en de muzieksector dat de muziekweek mee organiseert.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Week van de Belgische muziek ontstond in coronatijden maar is intussen al aan de vierde editie toe. De hele week staat in het teken van de lokale muziekscene met onder meer livesessies, interviews en muzikale gasten: van Stubru live vanuit de vernieuwde Beurs in Brussel over de Belpop 100 op Radio 1 tot drie awardshows, waaronder de MIA's.

Van concertzalen tot cultuurcentra, platenwinkels, muziekcafés, instrumentenwinkels en jeugdhuizen, van in de grootste steden tot in de kleinste gehuchten, overal wordt de Belgische muziek gevierd. Zo kan je naar het Feest van de Gentse muziekscene in Ha Concerts (Handelsbeurs) en is er in de AB in Brussel elke dag wel iets te beleven.

Fans van diverse genres komen tijdens de Week van de Belgische muziek aan hun trekken. Drum-'n-bass- en dubstepfanaten kunnen bijvoorbeeld in De Studio in Antwerpen terecht om het 15-jarige bestaan van Rampage te vieren. Liefhebbers van klassiek kunnen dan weer genieten van de uitzonderlijke interpretatie van Bach door het Collegium Vocale Gent in Flagey.

Ook over de taalgrens staan tal van activiteiten op het programma, dankzij een samenwerking tussen Conseil de la Musique en Court-Circuit met RTBF.

Alle acties zijn terug te vinden op www.weekvandebelgischemuziek.be.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top