Belgen in het buitenland - Girona blijft leider na knappe zege tegen Sevilla

Sport | Seizoensrevelatie Girona heeft zondagavond de voorlaatste wedstrijd van de 21e speeldag in La Liga met 5-1 gewonnen van FC Sevilla.

Door Belga

Deel dit nieuws

Met een loepzuivere hattrick in amper zes minuten zette de Oekraïense spits Artem Dovbyk na amper negentien minuten al een 3-1 tussenstand op het bord, nadat Isaac Romero na tien minuten de score had geopend voor de bezoekers uit Andalusië. De Oekraïner Viktor Tsygankov zorgde na 56 minuten voor de 4-1. In het slot werd het zelfs nog 5-1, dankzij een treffer van Cristhian Stuani. Een dreun voor Sevilla, dat geen beroep kon doen op Dodi Lukebakio. De Rode Duivel staat met een kniekwetsuur aan de kant.

In de stand neemt Girona met 52 punten de leiding weer over van Real Madrid, dat zich eerder op de dag in extremis voorbij hekkensluiter Almeria naar een 3-2 overwinning knokte. Real telt één punt minder dan de koploper, maar heeft ook één wedstrijd minder gespeeld. FC Barcelona, dat dankzij een hattrick van Ferran Torres met 2-4 ging winnen bij Betis, volgt op acht punten van de leider op de derde plaats. FC Sevilla is bezig aan een troosteloos seizoen en staat met een zeventiende stek en zestien punten maar nipt boven de degradatiezone.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top