Red Lions - Ook Red Lions sluiten af met toernooiwinst: "Belangrijk om nog eens een finale te winnen"

Sport | De Belgische hockeymannen (FIH 2) hebben zondag het olympisch kwalificatietoernooi in Valencia gewonnen. De Red Lions versloegen in de finale gastland Spanje (FIH 8) met 2-3.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het duel was een galamatch omdat beide landen zich met hun finaleticket al hadden verzekerd van een plaats op de Olympische Spelen in Parijs. Voor het Belgische hockey is het succes compleet want zaterdag wonnen ook de Red Panthers hun kwalificatietoernooi na een zege in de finale tegen Spanje.

"Het was belangrijk om nog eens een finale te winnen, want dat was intussen alweer drie jaar geleden", vertelde Victor Wegnez na afloop. "Wij vonden zelf ook dat onze resultaten wat beter mochten. Buiten de eer stond er vandaag niets op het spel, maar eens op het veld willen wij altijd winnen."

Spanje bleek een stugge tegenstander. "Ze toonden dat ze er heel veel zin in hadden. Maar we hebben het professioneel aangepakt, door weinig weg te geven. Uiteindelijk boeken we hier een verdiende overwinning. We mogen tevreden terugblikken op deze week. We nemen hier een aantal zaken uit mee richting Parijs."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top