Kopecky lijkt certitude voor Sportvrouw, Evenepoel kan zichzelf opvolgen als Sportman

Sport | Zondagavond verzamelt de elite van de Belgische sportwereld voor het traditionele Sportgala met als hoogtepunten de verkiezingen van de Sportman en Sportvrouw van het Jaar. Plaats van gebeuren is de Skyhall op Brussels Airport in Zaventem.

Door Belga

Deel dit nieuws

Voor de prijs van Sportvrouw van het Jaar lijkt er met Lotte Kopecky een uitgesproken topfavoriete. Zij won onder meer het WK, de Ronde van Vlaanderen, het BK op de weg en tegen de klok en schitterde in de Tour met ritwinst, groen en een tweede plaats in de eindstand. Kopecky, die ook twee wereldtitels op de piste binnenhaalde, kan de eerste wielrenster op de erelijst worden. Basketbalspeelster Emma Meesseman (winnares in 2020) en kunstschaatsster Loena Hendrickx zijn de andere supergenomineerden.

Remco Evenepoel kan voor de derde keer, na 2019 en 2022, de trofee van Sportman van het Jaar overhandigd krijgen. De wereldkampioen tijdrijden en winnaar van onder meer Luik-Bastenaken-Luik, Clasica San Sebastian en het BK moet dan wel afrekenen met Luca Brecel, de wereldkampioen snooker, en schaatser/skeeleraar Bart Swings.

Verder worden ook prijzen uitgedeeld aan de Ploeg van het Jaar (waarvoor de Belgian Cats na hun Europese baskettitel in polepositie liggen), de Coach van het Jaar, de Belofte van het Jaar en de Paralympiër van het Jaar.

De laureaten worden gekozen door beroepsjournalisten aangesloten bij Sportspress.be en gewezen winnaars die niet langer actief zijn. De awardshow start omstreeks 18u15 en duurt ruim een uur.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top