Jos Van Roy, organisator van het EK veldlopen Brussel: "Tot mijn grote verbazing ligt het parcours relatief droog"

Sport | Jos Van Roy, bekend als organisator van de CrossCup, is verantwoordelijk voor het parcours van het EK veldlopen zondag in Brussel. Ondanks de zware regenval valt het voorlopig mee met het slijk in het Park van Laken. "Tot mijn grote verbazing ligt het parcours relatief droog", klinkt het.

Door Belga

Deel dit nieuws

Al sinds enkele weken vertoeft Van Roy hele dagen in het Park van Laken om het EK-parcours in gereedheid te brengen. "Alles is klaar nu en we kunnen er niks meer aan veranderen", zegt hij. "Het zijn zeer drukke dagen geweest, met een beetje stress, maar deze week is European Athletics langsgekomen en we hebben een tien op tien gekregen. Er moest niks meer aangepast worden."

Ondanks de overvloedige regenval van de voorbije weken, valt de staat van de omloop nog mee. "Tot mijn grote verbazing ligt het parcours relatief droog", zegt Van Roy, terwijl hij er nog eens overheen wandelt. "Er is twintig meter zware modder en dan nog eens honderd meter iets minder diepe modder, maar die kan je vermijden door het parcours goed te verkennen en de juiste lijnen te lopen."

Zaterdag gaat in het Park van Laken nog het BK voor masters door, atleten ouder dan 35 jaar. Zondagochtend is er nog een jeugdwedstrijd voor 600 atleetjes. "Gisteren/donderdag vroeg Rutger Smith (topsportcoördinator van de Vlaamse Atletiekliga, red.) mij plots op redelijk agressieve toon om die wedstrijden voor masters en jeugd af te schaffen, omdat die voor extra modder zouden zorgen, maar dat kan ik niet maken", vertelt Van Roy. "Ik kan niet op het laatste moment 'blijf maar thuis' zeggen tegen al die atleten. Er zal nu eenmaal modder zijn op het EK, dat hoort bij de cross. Maar het zal minder zijn dan bijvoorbeeld op het BK in Hulshout."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top