Vijf duels in Ligue 1 en drie bekerwedstrijden zonder bezoekende fans

Sport | In vijf duels van de vijftiende speeldag in de Franse Ligue 1 en in drie bekerduels in de achtste ronde van de Coupe de France zijn de komende dagen geen bezoekende supporters welkom, zo besliste het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken vrijdag. Er wordt gevreesd voor supportersgeweld.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de Ligue 1 gaat het om de duels Montpellier-Lens (vrijdag), PSG-Nantes (zaterdag), Nice-Reims, Lyon-Toulouse en Lorient-Marseille (zondag). In de Coupe de France zijn er geen bezoekende supporters welkom in de duels Angoulême-Bordeaux, Saint-Etienne-Nîmes en Troyes-Auxerre. Deze drie wedstrijden staan zaterdag op het programma.

Vorig weekend kwam een fan van Nantes om het leven nadat hij met een mes werd neergestoken tijdens een confrontatie voor de competitiewedstrijd tegen Nice. Op 29 oktober kon de Franse clash tussen Marseille en Lyon niet doorgaan omdat de spelersbus van Lyon bij aankomst in de buurt van het stadion zwaar bekogeld werd met projectielen. Toenmalig Lyon-coach Fabio Grosso en zijn assistent liepen daarbij verwondingen op.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top