Eli Iserbyt en Ceylin del Carmen Alvarado verdedigen leidersplaats in Italië

Sport | Met de cross van Val di Sole in het Italiaanse Vermiglio staat zondag de zevende manche van de Wereldbeker veldrijden op het programma. Voor deze sneeuwcross halen enkele renners hun neus op omdat ze een tussentijdse stage verkiezen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Leiders Eli Iserbyt en Ceylin del Carmen Alvarado verdedigen in Italië hun leidersplaats. Eli Iserbyt sprokkelde na zes manches in de Wereldbeker 187 punten. Dat zijn er 34 meer dan Pim Ronhaar. De Nederlander komt evenwel niet in actie in Val di Sole, net als zijn team- en landgenoot en derde in de stand Lars van der Haar (151 punten). Vorig jaar ging de zege in het besneeuwde Italië naar Michael Vanthourenhout. Hij haalde het toen voor Niels Vandeputte en de Zwitser Kevin Kuhn.

"Er staan wat vraagtekens achter de naam van Michael Vanthourenhout. Hij kent door omstandigheden een dipje, maar is wel de man die op dergelijk terrein, zoals we in Val di Sole gaan krijgen, zich als een van de besten uit de slag kan trekken. Natuurlijk moet zijn fysieke paraatheid in orde zijn. Wat betreft technische bagage heeft de Europese kampioen een voordeel op de rest. Er zijn een pak afwezigen in Italië en dat maakt de kans op een nieuwe zege voor hem nog groter", geeft bondscoach Sven Vanthourenhout mee.

In Val di Sole willen ze een van de komende jaren het WK organiseren. "De veldrit van Val di Sole is op korte tijd toch wel een vaste waarde geworden in het veldrijden. Een cross op sneeuw. We zijn dat de laatste tijd niet echt meer gewoon. In een ver verleden hadden wij ook wel eens een sneeuwcross in België. Hoelang is het ook al niet geleden dat we eens een Wereldkampioenschap hadden in de sneeuw? Misschien volgend jaar in Tabor?"

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top