Anderlecht bereikt laatste 8 in de Beker van België na zege tegen Standard, incidenten met fans ontsieren slot

Sport | RSC Anderlecht heeft zich donderdagavond ten koste van Standard geplaatst voor de kwartfinales van de Croky Cup. Paars-wit zette de Rouches, die met tien eindigden, met 2-0 opzij. De wedstrijd werd in het slot ontsierd door gewelddadige taferelen in de tribunes. Zondag staan beide ploegen - en hun supportersclans - opnieuw tegenover elkaar in de competitie.

Door Belga

Deel dit nieuws

Anderlecht en Standard hoefden geen studieronde en brachten het spel meteen op tempo. Vooral Standard toonde zich gretig. Onder de druk van de bezoekers ging Anderlecht aan het klungelen. Vertonghen speelde een dramatische terugspeelbal, doelman Dupé liet de bal van de voet springen. Standard kon evenwel niet profiteren en betaalde dat cash toen de jonge Mario Stroeykens (31.) Anderlecht met een geweldige pegel in de kruising op voorsprong trapte.

Net als in de eerste helft kwamen de Rouches fel uit de kleedkamers. Opnieuw leverde het bijna iets op, maar het doelhout voorkwam de Luikse gelijkmaker. De bezoekers deden zichzelf uiteindelijk de das om. Eerst leidde defensief geklungel tot de 2-0 van Anders Dreyer (51.). Vervolgens moest Standard nog meer dan een halfuur met z'n tienen voort nadat scheidsrechter Bram Van Driessche de jonge Isaac Price met rood van het veld stuurde. Anderlecht, dat dominant was in de tweede periode, moest nadien zijn zetel niet meer uit en maakte de wedstrijd eenvoudig vol.

Scheidsrechter Van Driessche besloot in het slot de wedstrijd stil te leggen nadat er geweld uitbrak in de aangrenzende vakken van Anderlecht- en Standard-supporters, die bengaals vuur ontstaken en elkaar bekogelden met losgerukte zitjes. Na een oponthoud van enkele minuten kwamen de spelers opnieuw de tunnel uit om de laatste minuten uit te spelen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top