Opnieuw Belgische admiraal aan het hoofd van operatie Agenor in Straat van Hormuz

Nieuws | De Belgische flottieljeadmiraal Hans Huygens is donderdag benoemd tot commandant van de operatie Agenor, het militaire luik van de Europese missie in de Straat van Hormuz (EMASoH). Dat meldt het ministerie van Defensie. Doel van die missie is de veilige doorvaart in de Straat van Hormuz te bevorderen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Huygens volgt de Italiaanse admiraal Mauro Panebianco op en houdt het commando in handen tot begin juni 2024. De bevelsoverdracht werd bekrachtigd tijdens een plechtigheid op de Franse marinebasis in de Verenigde Arabische Emiraten, waar het operationeel hoofdkwartier van de operatie gevestigd is.

De landen die momenteel aan de missie deelnemen zijn naast België ook Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Italië, Nederland, Noorwegen en Portugal.

Het is al de derde keer dat een Belg het voortouw neemt in deze missie. Eerder, van maart tot juli 2022, had flottieljeadmiraal Tanguy Botman al de verantwoordelijkheid voor de missie en van januari 2023 tot juni 2023 was het de beurt aan flottieljeadmiraal Renaud Flamand.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top