Union bekert voort na late lucky goals tegen Beveren

Sport | Union heeft zich donderdagavond geplaatst voor de kwartfinales van de Croky Cup. De leider uit de Jupiler Pro League versloeg tweedeklasser SK Beveren, dat zich kranig verweerde, met 0-2 dankzij twee gelukstreffers in blessuretijd.

Door Belga

Deel dit nieuws

Union-coach Alexander Blessin gunde verschillende basispionnen rust en bracht een fel gewijzigd elftal aan de aftrap op de Freethiel. Zijn ploeg miste daardoor cohesie en kreeg maar moeilijk grip op de thuisploeg, die tot de rust zonder veel moeite gelijke tred hield met de Brusselaars.

Na de pauze wierp niet Union, maar wel Beveren zich op als beste van de twee. De thuisploeg was bij momenten erg gevaarlijk, maar miste geluk bij de afwerking. Onder meer een spectaculaire omhaal van spits Koyalipou belandde op de paal. Blessin haalde na het uur onder meer Lapoussin en Amoura van de bank, maar ook na hun inbreng veranderde er weinig voor zijn ploeg.

Pas diep in blessuretijd viel uiteindelijk de verlossing voor Union. Dankzij een afgeweken voorzet van Guillaume Francois en een afgeweken vrijschop van Amoura werd het alsnog 0-2.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top