Staatsbezoek aan Duitsland - Delegatie geland in Melsbroek

Nieuws | De Belgische delegatie met koning Filip en koningin Mathilde is donderdagavond iets na 20 uur geland op de luchthaven van Melsbroek na een driedaags staatsbezoek aan Duitsland. Het vorstenpaar vertoefde twee dagen in Berlijn en één dag in Dresden in het gezelschap van bondspresident Frank-Walter Steinmeier en zijn vouw Elke Büdenbender.

Door Belga

Deel dit nieuws

Er reisde ook een uitgebreide delegatie politici mee, met viceminister-presidenten van Vlaanderen (Hilde Crevits) en Wallonië (Philippe Henry) en de minister-presidenten van het Brussels Gewest (Rudi Vervoort), de Federatie Wallonië-Brussel (Pierre-Yves Jeholet) en de Duitstalige Gemeenschap (Oliver Paasch). Ook federaal minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib tekende present, voor bilaterale gesprekken met onder meer haar ambtgenoot Annalena Baerbock.

Vanuit het bedrijfsleven en de academische wereld waren onder meer de CEO's van Fluxys, Elia en Umicore en de rectoren van bijna alle Belgische universiteiten van de partij.

Het staatsbezoek aan onze oosterburen stond in het teken van de verdieping van de relaties, zowel op bilateraal vlak als in de ruimere context van de Europese Unie, waarvan ons land begin 2024 voorzitter wordt. Belangrijke thema's waren de groene energietransitie, de productie van microchips en ruimtevaart.

Het was het eerste staatsbezoek van koning Filip en koningin Mathilde aan Duitsland.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top