Coronavirus - Boris Johnson weerlegt "overdreven" versie van partygate die de ronde doet

Nieuws | Boris Johnson heeft "diepe" spijt van de feesten die plaatsvonden in zijn ambtswoning tijdens zijn premierschap. Dat heeft hij gezegd op de tweede dag van de hoorzitting over zijn coronabeleid. Johnson benadrukt wel dat "de versie van de gebeurtenissen die het collectieve bewustzijn is binnengedrongen, een wereld verwijderd is van de realiteit".

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het beeld dat wordt weergegeven van wat ambtenaren en adviseurs op nummer 10 deden, is overdreven", verdedigt Johnson. "We dachten zeker dat wat we deden, zoals ik al heb gezegd, binnen de grenzen van de regels gebeurde."

Onder andere het partygate-schandaal kostte Johnson zijn baan. Ondanks de maatregelen en beperkingen zou de toenmalige Britse eerste minister samenkomsten hebben georganiseerd in Downing Street. Eerst ontkende hij dat. In juli 2022 stapte Johnson zelf op, voordat hij schuldig kon worden bevonden aan leugens in het parlement.

Tijdens de eerste zittingsdag woensdag gaf Johnson toe dat hij de ernst van de coronapandemie "veel eerder" had moeten inzien. Bovendien bood hij zijn excuses aan aan de families van de 230.000 coviddoden in het land.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top