Noodtoestand op de Seychellen opgeheven na ontploffing en overstromingen

Nieuws | Op de Seychellen is de noodtoestand die sinds donderdagochtend van kracht was als gevolg van een grote ontploffing en van overstromingen opnieuw opgeheven. Dat heeft de president van het vakantieparadijs gezegd.

Door Belga

Deel dit nieuws

De explosie deed zich donderdagmorgen voor in een industriegebied en eiste minstens 66 gewonden. De bouwonderneming had volgens de regering springstof gestockeerd op haar terreinen. Gebouwen in een straal van ongeveer één kilometer liepen schade op. Door felle regen deed zich in het noorden van het hoofdeiland Mahé ook een aardverschuiving voor. Straten werden vernield en waren daardoor ontoegankelijk. Door de modderstroom kwamen twee mensen om het leven.

"Het land verkeert vanaf nu niet langer in noodtoestand, wat betekent dat de winkels opnieuw open kunnen en het verkeer hervat wordt, met uitzondering van de industriezone" waar de ontploffing zich voordeed, verklaarde president Wavel Ramkalawan op een persconferentie.

De Seychellen zijn een eilandengroep in de Indische Oceaan ten noorden van Madagaskar en ongeveer 1.800 kilometer voor de kust van Kenia. De archipel is geliefd bij vakantiegangers vanwege zijn heldere turquoise water en witte zandstranden

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top