Amerikaanse tennisspeelster Coco Gauff best betaalde sportvrouw in 2023

Sport | De Amerikaanse Coco Gauff is volgens het Amerikaanse sportmediabedrijf Sportico de best betaalde atlete van 2023, zo bericht de officiële WTA-website. De 19-jarige tennisster, nummer 3 op de wereldranglijst, verdiende naar schatting 22,7 miljoen dollar (21 miljoen euro). Haar successen op het tennisveld, waaronder winst op de US Open, leverden haar 6,7 miljoen dollar (6,2 miljoen euro) op. De overige 16 miljoen dollar (14,8 miljoen euro) kwam van reclamecontracten.

Door Belga

Deel dit nieuws

Een andere tennisspeelster, de Poolse nummer 1 van de wereld Iga Swiatek, staat op de tweede plaats met een inkomen van 21,9 miljoen dollar (20,3 miljoen euro). Verrassender is de derde plaats van de Chinees-Amerikaanse freestyleskiester Eileen Gu, die op haar bankrekening 20 miljoen dollar (18,5 miljoen euro) mocht bijschrijven.

Tennissters bezetten de volgende vijf plaatsen, met in deze volgorde Emma Raducanu, Naomi Osaka, Aryna Sabalenka, Elena Rybakina en Jessica Pegula.

Het recordbedrag dat een sportster in één jaar verdiende, is nog steeds dat van de Japanse Naomi Osaka met zo'n 55,2 miljoen dollar (51 miljoen euro) in 2021.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top