Al minstens 76 doden bij aardverschuivingen als gevolg van stortregens in Tanzania

Nieuws | In het noorden van Tanzania zijn nu al zeker 76 mensen om het leven gekomen bij aardverschuivingen als gevolg van stortregens. Dat blijkt uit een nieuwe balans donderdag. Eerder was sprake van 68 dodelijke slachtoffers.

Door Belga

Deel dit nieuws

Vooral de stad Katesh, op ongeveer 300 kilometer ten noorden van de hoofdstad Dodoma, werd zwaar getroffen. De hevige regenval veroorzaakte er dikke modderstromen die tientallen voertuigen en woningen meesleurden. Dinsdag liet een regeringswoordvoerder al weten dat de aardverschuivingen voor zo'n 5.600 ontheemden hadden gezorgd.

Oost-Afrika wordt al weken getroffen door stortregens en overstromingen, die veroorzaakt worden door El Niño. Dat is een complex weerfenomeen dat negen tot twaalf maanden duurt en om de twee tot zeven jaar terugkeert. Het begon dit jaar in juni en zal naar verwachting aanhouden tot april. De sterkste effecten worden verwacht in december.

Bij El Niño warmt het oppervlaktezeewater in een deel van de Stille Oceaan bij de evenaar, ten westen van Peru, op. Het fenomeen brengt onder andere extreem weer met zich mee.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top