Amerikaans investeringsfonds Arctos Partners neemt een minderheidsaandeel in PSG over

Sport | Het Amerikaanse investeringsfonds Arctos Partners heeft zich ingekocht bij de Franse kampioen Paris Saint-Germain. De club maakte donderdag bekend dat de investeringsgroep een minderheidsbelang binnen de club overnam. De Qatarese eigenaar Qatar Sports Investments (QSI) blijft wel alle beslissingen nemen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Volgens persagentschap AFP zou Arctos voor een bedrag van 4,25 miljard euro 12,5 procent van de aandelen van PSG overnemen. QSI kocht PSG in 2011. De club was toen nauwelijks 70 miljoen euro waard.

PSG hoopt met het partnership een nieuwe stap te zetten in zijn groei. De Parijse club wil de steun van Arctos gebruiken om onder meer enkele infrastructurele werken te realiseren, zoals de verbouwingen aan het Parc des Princes. In de toekomst wordt ook het trainingscentrum in Poissy onder handen genomen.

Arctos moet de club verder helpen met het leveren van "diensten, expertise en strategische informatie", aldus PSG. De club wil samen met de Amerikaanse investeringsgroep ook zijn internationale expansie voortzetten en nieuwe markten, zoals die van Noord-Amerika, verkennen.

Arctos Partners heeft zijn hoofdkantoor in Dallas en investeerde eerder in grote Amerikaanse competities als MLB (baseball), NBA (basketbal), MLS (voetbal) en NHL (ijshockey). Het kocht zich drie weken geleden ook in bij Formule 1-team Aston Martin.

PSG veroverde vorig seizoen zijn elfde Franse landstitel, zijn negende in de voorbije elf seizoenen. Na veertien speeldagen in het nieuwe seizoen in de Ligue 1 leiden de Parijzenaars met 33 punten, vier meer dan eerste achtervolger Nice.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top