Timo Werner mag door concurrentie van Loïs Openda op huurbasis vertrekken bij RB Leipzig

Sport | RB Leipzig heeft donderdag aan het Duitse persagentschap DPA bevestigd dat aanvaller Timo Werner de club op huurbasis mag verlaten. De 27-jarige Duitser raakte zijn basisplaats kwijt na de komst van Rode Duivel Loïs Openda. "Bij het juiste bod willen we hem in januari uitlenen", zo klinkt het.

Door Belga

Deel dit nieuws

Werner sukkelt al het hele seizoen met een vormdip en enkele kleine blessures. Een uitleenbeurt zou hem ook kunnen helpen met het oog op het EK voetbal van volgend jaar in eigen land (14 juni-14 juli 2024). Werner verloor de voorbije maanden zijn plaats bij de Duitse nationale ploeg. Hij is 57-voudig Duits international (24 goals).

"Timo is onze speler. We hebben vertrouwen in zijn kwaliteiten en waarderen hem heel erg als persoon", zei sportief directeur Rouven Schröder. "We hopen dat hij opnieuw naam voor zichzelf kan maken bij RB Leipzig, maar we bekijken ook andere opties met hem."

Werner werd in de Duitse pers al gelinkt aan een tijdelijke overstap naar Manchester United. Eerder was hij in de Premier League aan de slag bij Chelsea (2020-2022), maar dat werd geen succes. Leipzig haalde hem in de zomer van 2022 terug, maar ook daar krijgen momenteel Openda en andere aanvallers als Yussuf Poulsen of Benjamin Sesko de voorkeur."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top