Italiaans antidopingagentschap wil Paul Pogba vier jaar schorsen

Sport | De procureur van het Italiaanse antidopingagentschap heeft een schorsing van vier jaar geëist voor de Franse voetballer Paul Pogba. Dat meldden la Gazzetta dello Sport en andere Italiaanse media donderdag.

Door Belga

Deel dit nieuws

De dertigjarige Pogba, 91 keer Frans international, testte op 20 augustus na een match tussen Udinese en Juventus positief op het gebruik van synthetisch testosteron, een spierversterkend middel. Sinds 12 september is de middenvelder van Juventus voorlopig geschorst.

Volgens Pogba is de positieve test te wijten aan een voedingssupplement dat hem door een dokter in de Verenigde Staten werd voorgeschreven. Hij zou een schikkingsovereenkomst - schuld bekennen en een schorsing van twee jaar - geweigerd hebben, waardoor hij nu voor het Italiaans Antidopingtribunaal moet verschijnen. Daar riskeert hij de maximumstraf van vier jaar.

Pogba speelde sinds de zomer van 2022 opnieuw voor Juventus, dat hij in 2016 voor Manchester United verliet. Met die transfer was toen 110 miljoen euro gemoeid, wat hem een tijdje (tot de transfer van Neymar van Barcelona naar PSG in 2017) 's werelds duurste voetballer maakte.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top