Jonge Red Lions verliezen hun tweede groepsduel op het WK hockey voor junioren tegen Nederland

Sport | Na de 4-0 zege op de openingsspeeldag tegen Nieuw-Zeeland hebben de jonge Red Lions donderdag hun tweede groepsduel op het WK hockey voor junioren (U21) verloren. Nederland won in het Maleisische Kuala Lumpur met 5-3.

Door Belga

Deel dit nieuws

Zaterdag, om 13 uur Belgische tijd, staat de derde en laatste groepsmatch op het programma tegen Pakistan. De Belgen moeten winnen om zich te verzekeren van een stek bij de top twee in groep D. Die stoot door naar de kwartfinales.

Na de Nederlandse openingstreffer op strafcorner van Timo Boers (9.) kwamen de Belgen op voorsprong via goals van Hugo Labouchère (10. sc) en Maximilian Langer (12.). Nederland maakte op slag van rust gelijk via Casper van der Veen (18.). Na de pauze zorgde Labouchère nog voor de 2-3, maar vervolgens nam Nederland definitief over. Het trok de partij naar zich toe met treffers van Lucas Veen (40.), kapitein Menno Boeren (53. sc) en Timo Boers (60.), met een strafbal.

In de andere wedstrijd in de groep won Pakistan met 4-0 van Nieuw-Zeeland. Pakistan en Nederland leiden in de poule met 4 punten, voor België (3 ptn) en Nieuw-Zeeland (0 ptn).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top