Zeventiende speeldag Jupiler Pro League opent met kelderkraker Kortrijk-Westerlo

Sport | Na drie dagen bekervoetbal staat vrijdag de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League alweer voor de deur. Kortrijk en Westerlo, de laatste en de voorlaatste, beginnen er vrijdag in het Guldensporenstadion aan met een absolute degradatietopper.

Door Belga

Deel dit nieuws

Beide ploegen konden dit seizoen nog maar twee keer winnen en verkeren al weken in grote crisis. Bij Westerlo kreeg vorige zaterdag Jonas De Roeck nog de bons. Kortrijk stuurde woensdag, een dag na de bekeruitschakeling tegen RWDM, Glen De Boeck de laan uit. Voor de Kortrijkzanen was het al het tweede trainersontslag van het seizoen.

Zaterdag is er het duel in de subtop tussen Cercle Brugge en kampioen Antwerp. De Great Old tankte woensdag vertrouwen met een 5-2 bekerzege tegen Charleroi. Ook AA Gent komt aan de bak, in de thuiswedstrijd tegen RWDM. OH Leuven won in de beker na strafschoppen bij amateurploeg Knokke en gaat bij Sint-Truiden op zoek naar broodnodige punten na zes nederlagen in de laatste zeven competitiewedstrijden.

Het zwaartepunt van de speeldag ligt zoals wel vaker op zondag. De Clasico tussen Anderlecht en Standard springt het meest in het oog. Beide ploegen namen het donderdagavond nog tegen elkaar op in de Beker van België.

Verder zijn er uitwedstrijden voor Club Brugge, bij KV Mechelen, Racing Genk, bij Eupen, en Union, in Charleroi. Club is sinds eind oktober aan de beterhand en won, alle competities opgeteld, zeven van zijn laatste negen matchen. In Genk is het stilaan crisis na de bekeruitschakeling bij 1B-club Oostende. Ook Europese overwintering in de Conference League wordt moeilijk, terwijl in de competitie een 4/12 weinig vreugde biedt. Bij koploper Union blijft alles peis en vree. De Brusselaars spelen donderdag eerst nog bekervoetbal in Beveren. In de Jupiler Pro League won Union negen van zijn laatste tien matchen (28/30).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top