België, Nederland en Duitsland dienen vrijdag hun kandidatuur in bij de FIFA voor WK vrouwenvoetbal 2027

Sport | De kandidatuur van België, Nederland en Duitsland om het WK vrouwenvoetbal van 2027 te organiseren zal vrijdag officieel ingediend worden bij Wereldvoetbalbond FIFA. Dat gebeurt in de vorm van een bidbook, onder de naam BNG2027.

Door Belga

Deel dit nieuws

De organisator van het WK zal op 17 mei tijdens het FIFA-congres in Bangkok (Thailand) worden bekendgemaakt.

Na de terugtrekking van Zuid-Afrika blijven Brazilië en het duo Verenigde Staten-Mexico over als tegenstanders van België, Nederland en Duitsland. Het is, volgens eerdere verklaringen van Gijs de Jong, de secretaris-generaal van de Nederlandse voetbalbond (KNVB), niet zeker dat de Verenigde Staten en Mexico hun kandidatuur behouden.

"Brazilië gaat op volle snelheid vooruit", zei De Jong nog. "De VS en Mexico hebben nog meer werk. Ze hebben ook het WK voor mannen van 2026 en de Olympische Spelen van 2028 vinden plaats in Los Angeles. Ik denk dat ze zich nog kunnen terugtrekken, maar dat is slechts mijn mening."

De kandidatuur van Zuid-Afrika viel eerder al weg, waardoor veel Afrikaanse landen nog een keuze moeten maken. "Het is belangrijk om te kijken hoe we die landen kunnen bereiken", aldus De Jong. "Hun stem zou cruciaal kunnen zijn."

Duitsland organiseert volgende zomer al het EK voetbal bij de mannen. Het EK voor vrouwen zou in Gelsenkirchen, Dortmund, Düsseldorf en Keulen doorgaan. Patrick Kisko, de projectmanager van de Duitse voetbalbond (DFB), rekent vooral op de financiële slagkracht van BNG2027. "We willen de FIFA laten begrijpen dat ons voorstel een financieel succes zal worden", liet hij noteren. Duitsland organiseerde eerder het WK vrouwenvoetbal in 2011. De vorige editie van het WK was vorige zomer in Australië en Nieuw-Zeeland en had een recordomzet van 527 miljoen euro. "Ik denk dat dat nog aanzienlijk beter kan", verklaarde Kisko.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top